Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nově otevřená naučná stezka hejtmana zaujala

Mgr. Matoušová Barbora

  • 19. 08. 2008 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:6861|autor:Mgr. Matoušová Barbora|email:barbora.matousova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Hejtman kraje Petr Skokan společně se starostkou obce Sychrov Jaroslavou Kvapilovou a ředitelem Národního památkového ústavu v Liberci Milošem Kadlecem v úterý 19.srpna symbolickým přestřihnutím pásky slavnostně otevřeli  naučnou stezku, která nese název „Lesní putování s Kamilem Rohanem“.

 

Naučná stezka, která se nachází v blízkosti zámeckého parku na Sychrově, vznikala od konce ledna letošního roku. Financovaly ji Lesy České republiky, s.p., a to z Programu 2000. „Celkové náklady na výstavbu stezky vyšly na 280 tisíc korun,“ prozradil Radek Drahný, tiskový mluvčí Lesů ČR s tím, že při jejím budování bylo nezbytné upravit terén, zpracovat textové, grafické i fotografické podklady pro historická a lesnická témata, která obsahují informační tabule. Součástí naučné stezky je také lesní altán, který byl zrenovován podle původní obrazové dokumentace, a žulová pyramida, připomínající návštěvu Františka Josefa I. na zámku Sychrov.

 

Celková délka stezky měří 1,8 km a je na ní celkem 6 stanovišť. „Jejím cílem je seznámit veřejnost s historickými zajímavostmi místních lesů, s péčí lesníků, ale také se zákonitostmi fungování lesního ekosystému,“ vysvětlil Drahný. Snahu Lesů ČR ocenil hejtman Petr Skokan: „Těší mě, že Lesy České republiky se starají nejen o lesní ekosystém, ale snaží se v rámci možností les zpřístupňovat i veřejnosti a podporují osvětu i vzdělávání občanů. Otevření naučné stezky je toho důkazem. Domnívám se, že tato stezka navíc zatraktivní okolí zámku Sychrov,“ řekl hejtman.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky