Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Obce a města připlatí na dopravu stejně jako letos 24 miliónů korun

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 09. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6952|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Rada kraje schválila Vzorovou smlouvu mezi Libereckým krajem a obcemi Libereckého kraje o spolupráci při zajištění dopravní obslužnosti Libereckého kraje pro rok 2009.

Liberecký kraj, z důvodu získání dostatečné výše finančních prostředků na úhradu prokazatelné ztráty vznikající provozem veřejné linkové autobusové dopravy v závazku veřejné služby, již sedmým rokem uzavírá s obcemi Libereckého kraje smlouvy o spolupráci při zajištění dopravní obslužnosti Libereckého kraje.

„Na základě této smlouvy se obce zavazují v obvykle čtvrtletních splátkách v roce 2009 uhradit cca. 24 mil. Kč (90,- Kč/obyvatele/rok, tj. shodně jako v roce letošním), a tím přispět na zajištění dopravní obslužnosti Libereckého kraje,“ uvedl Vladimír Richter, člen Rady LK pro dopravu s tím, že smlouva není uzavřena pouze se Statutárním městem Liberec a s Obcí Kravaře, neboť  Kravaře disponují vlastním autobusem, kterým zajišťují dopravu svých občanů ve vlastní režii.

Částka cca. 24 mil. Kč bude použita k částečnému pokrytí prokazatelné ztráty dopravcům, se kterými uzavřel Liberecký kraj „Smlouvu o závazku veřejné služby ve veřejné linkové osobní dopravě k zabezpečení stanoveného rozsahu základní dopravní obslužnosti Libereckého kraje pro období od roku 2004 do roku 2011“.

„Zbytek potřebných prostředků na úhradu prokazatelné ztráty bude uvolněn, stejně jako doposud, z rozpočtu Libereckého kraje,“ doplnil radní.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky