Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Oboustranné kabáty z módní kolekce Vášeň křivky v proměnách z liberecké textilky byla v celonárodní soutěži nejlepší

18. 12. 2014

Dárek pod vánoční stromeček si nadělili studenti SPŠ textilní v Liberci, když ve velké konkurenci    středních škol ovládli 26. ročník soutěže Mladý Módní Tvůrce České republiky, který se konala minulý týden v Jihlavě.

V roce 2014 v kategorii Mladá volná tvorba získala 1. místo kolekce Vášeň křivky v proměnách. Oboustranné kabáty nadchly porotu i publikum.

„V kategorii Volná mladá móda s kolekcí Vášeň křivky v proměnách jsme  získali první místo. Vítězné oboustranné kabáty zdobené technikou plstění nadchly nejen publikum, ale i porotu,“ prozradila Ing. Jana Kočí, učitelka školy s tím, že autorkami byly Dana Grajcarová, Eliška Bryndová a Monika Svobodová z letošní třídy O3

Dokonalé kabáty byl podle ní dokonale předvedené. A tak se stal 4. prosinec 2014 pro SPŠ textilní předčasným Štědrým dnem, kdy nenaděloval Ježíšek, ale sami studenti.

„Studenti oboru Textilnictví, který inspiroval svými technikami, a oboru Oděvnictví, pod jehož taktovkou kabáty vznikly, získaly zasloužené vítězství. Děkuji všem,“ gratuloval ředitel školy Petr Luksch.

Vítěznou kolekci mohli vidět v předpremiéře  i návštěvníci vernisáže výstavy výtvarníka Josefa Sazamy a jeho dcery, která probíhá ve vestibulu Krajského úřadu, U Jezu, v Liberci do konce letošního roku. 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588