Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Odstartoval projekt na podporu přeshraniční spolupráce na Českolipsku

07. 09. 2011

 

Sdružení Českolipsko se v minulých měsících stalo hlavním partnerem pilotního projektu v Euroregionu Nisa s názvem „Přeshraniční aktivní region – Euroregion Neissa –Nisa – Nysa“.

„Cílem projektu je společně rozvíjet přeshraniční region, navázat spolupráci subjektů působících v cestovním ruchu, zlepšit kvalitu nabídek a služeb na Českolipsku a cílenou propagací region zviditelnit,“ míní náměstkyně hejtmana LK pro cestovní ruch Lidie Vajnerová.

V Libereckém kraji nejmladší turistický region Českolipsko má pro rozvoj cestovního ruchu značný potenciál a v projektu bude čerpat ze zkušeností silného partnera, německé společnosti ENO mbh. Výsledkem projektu má být fungující přeshraniční region od Máchova jezera až po oblast Bad Muskau na německé straně. Bude zmapován potenciál cestovního ruchu za účelem vytvoření ucelené nabídky pro turisty a návštěvníky regionu (např. cykloturistika, turistika, nabídka pro rodiny s dětmi). Výstupem projektu bude společná prezentace formou tiskových materiálů a internetových portálů. V rámci projektu se uskuteční několik vzdělávacích cest, konferencí a prezentací na regionálních výstavách.

Projekt uspěl v Operačním programu Cíl 3 na podporu přeshraniční spolupráce 2007—2013 mezi Svobodným státem Sasko a Českou republikou a je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj.  

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588