Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Olympionici – veteráni dostanou od kraje nadační dar sto tisíc korun

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 07. 2014 13:10
  • Školství
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Dar v celkové výši 100.000 Kč odsouhlasila Rada LK Nadačnímu fondu severočeských olympioniků sídlícímu v Jablonci nad Nisou na projekt: Humanitární podpora Nadačního fondu severočeských olympioniků.

Youtube video „Fond je zaměřen na humanitární podporu sportovců, kteří se zúčastnili Olympijských her a jiných světových soutěží - Mistrovství světa či Mistrovství Evropy, jako reprezentanti a kteří slaví kulaté jubileum nebo se nyní dostali do tíživé životní situace,“ vysvětlila náměstkyně hejtmana LK Zuzana Kocumová a připomněla, že sto tisíc Kč věnoval kraj již vloni.

„Sportovci, kteří nyní přesáhli hranici 60 let, a dar nadace se jich týká, nás reprezentovali v době, kdy byl vrcholový sport na úplně jiné úrovni, než dnešní. Tím nemyslím výkony, ale možnost vrcholových sportovců zabezpečit se na dobu, kdy už ve světové špičce nebudou. Dary od nadace jsou spíš symbolickým poděkováním a alespoň drobnou výpomocí,“ doplnila.

Vedle kraje do fondu přispívají další města a obce, vloni například Jablonec nad Nisou, Město Smržovka, Tanvald a Velké Hamry, obce Plavy, Držkov a Albrechtice v Jizerských horách, senátoři, zástupci České spořitelny a další přispěvatelé. Celkem se vloni sešlo na 130 tisíc Kč.

Podle Pavla Bence, předsedy Českého klubu olympioniků – severní Čechy, bronzového medailisty z Calgary v roce 1988, sdružuje jejich organizace na 130 členů, od nedávných reprezentantů až po nejstarší – bývalého sdruženáře Miroslava Kumpošta (90 let) a skokana na lyžích a trenéra Zdeňka Remsu (85).

„Oceňujeme jubilanty, případně ty, kteří jsou nemocní nebo potřebu finanční výpomoc,“ zdůraznil Benc s tím, že i letos řada významných legend našeho sportu a olympionici oslaví kulaté narozeniny a překročí 60 let věku.

„Olympionikům, jejichž jména proslavila Liberecký kraj a naši zemi, opět poděkujeme před Vánocemi. Malý finanční obnos od 3 do 5 tisíc korun jako příspěvek k důchodu například letos zřejmě obdrží běžci a sdruženáři Blanka Paulů, Helena Balatková, Jaroslav Honců, Stanislav Henych, Josef Kutheil, Jan Fajstauer, volejbalista Josef Smolka, skokan Ladislav Divila. Celkem bude pozváno kolem 20 sportovců,“ řekl Benc, který ceny předá s šéfem Nadačního fondu Jindřichem Zemanem a Zuzanou Kocumovou. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky