Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Oprava silnice omezí dopravu ve Víchové nad Jizerou

31. 07. 2015

Oprava propustku pod krajskou silnicí III/28621 uzavře průjezd obcí Víchová nad Jizerou směrem na Víchovskou Lhotu. Omezení potrvá od pondělí 3. srpna pravděpodobně až do 2. října. Po tuto dobu budou v platnosti také výlukové jízdní řády autobusových linek.

Kvůli havarijnímu stavu je nutná kompletní rekonstrukce celého propustku. „V rámci stavby budou odstraněna dožilá čela propustku. Na jejich místě se vybudují nové železobetonové konstrukce a vtoková jímka. Stávající propustek vyskládaný z kamenných kvádrů stavbaři nahradí kapacitnějšími železobetonovými troubami. Rovněž naistalují nová silniční a zábradelní svodidla,popisuje chystané stavební práce krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Rekonstrukci provede firma MAXI Group s.r.o. za 961.920 Kč s DPH. Akce je z 85% spolufinancovaná z dotace Státního fondu dopravní infrastruktury.

Od pondělí 3. 8. do 2. 10. 2015 musí cestující, kteří využívají autobusovou dopravu, počítat s výlukovými jízdními řády na lince 946 Víchovská Lhota – Jilemnice – Poniklá – Jestřabí v Krk.

Popis dopravních opatření:

  • Všechny spoje do Víchovské Lhoty se budou otáčet již v zastávce Víchová. n. Jiz.,,škola
  • Obsluha zastávky Víchová n. Jiz.,Vích. Lhota.,host. nebude zajištěna
  • Obsluha zastávky Víchová n.Jiz.,Vích.Lhota,hor.část. bude zajištěna pouze spoji od/do Jestřabí v Krk. Cestující z Jilemnice do Víchovské Lhoty nejsou penalizováni vyšší cenou jízdného při jízdě oklikou.
  • Spoje 11 (13:40 směr Víchovská Lhota) a 22 (13:30 směr Jestřabí v Krk.) jsou sloučeny do jednoho s odjezdem v 13:25, který se zajede otočit do Víchové n. Jiz. ke škole, vrátí se na hlavní silnici I/14 a pokračují směr Poniklá.
  • Spoje 13 (15:20 směr Víchovská Lhota) a 16 (15:30 směr Poniklá) jsou sloučeny do jednoho s odjezdem v 15:25, který se zajede otočit do Víchové n. Jiz. ke škole, vrátí se na hlavní silnici I/14 a pokračují směr Poniklá.
    • Oba sloučené spoje budou v Jilemnici na autobusovém nádraží odjíždět po dobu uzavírky ze stanoviště č. 11.
    • Cestující do Poniklé a Jestřabí v Krk. nejsou penalizováni vyšší cenou jízdného při zajížďce spoje do Víchové n. Jiz. ke škole.
  • Spoj 15 zajede při cestě z Jestřabí v krk. a Poniklé ke škole ve Víchové n. Jiz., aby zajistil odpolední spojení do Jilemnice.
  • Spoje 9 a 15 v Křížlicích není nutné po dobu uzavírky objednávat (RadioBus) – automaticky pojedou až do/z Víchovské Lhoty.
  • Školní spoj 4 (7:00 z Víchovské Lhoty) je sloučen se spojem 3 a odjede ze zastávky Víchová n.Jiz.,,škola o 7 min dříve (již v 7:00 místo v 7:07) – uzavírka zasahuje do školního roku.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624