Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Otevřela se nová kontaktní místa pro zřízování opuscard

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 05. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8159|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Dnes se otevřela nová kontaktní místa pro zřizování opuscard

Dnes se v rámci nového integrovaného dopravního systému Libereckého kraje IDOLu otevřela další kontaktní místa určená pro zřizování opuscard. Jedná se o místa v  České Lípě, Semilech, Jilemnici, Rokytnici a Jablonci nad Nisou Ve většině případů to jsou předprodeje a informační kanceláře zapojených dopravců.

Kontaktní místa jsou otevírána za účelem podávání žádostí na opuscard a její následné vydání. Opuscard je nová bezkontaktní čipová karta, která umožní jejímu majiteli cestovat v rámci celého Libereckého kraje pouze s jedním jízdním dokladem a to v různých dopravních prostředcích. Stačí si pouze na pořízenou kartu nahrát jízdní doklad IDOL. Opuscard přinese cestujícím výrazné finanční úspory a zajistí pohodlnější dopravování a to bez front na papírové jízdní doklady, bez neustálého hledání drobných mincí po kapsách při platbě u řidiče a navíc přináší další benefity v podobě slevových kupónů v různých obchodních sítích (více na www.benefitprogram.cz ).

 

Karta opuscard může sloužit i jako elektronická peněženka. Její majitel si na ni může vložit finanční hotovost a tu čerpat při cestování. Vklady lze provést na předprodeji zapojených dopravců, u řidičů příměstské autobusové dopravy nebo na obsazených stanicích ČD označených logem IDOL.

 

Také vlastníci Liberecké městské karty mohou začít využívat všech výhod a cestovat levněji a pohodlněji. Stačí jim pouze přeprogramování karty, které lze provést v předprodeji MHD Liberec ve Fügnerově ulici. Pokud někteří vlastní kartu ČSAD, bude jim platit až do konce roku 2010. Avšak nelze tuto kartu použít jako nosič pro aplikaci IDOL. V rámci oblasti IDOL bude také končit komerční sleva ve formě desáté jízdy zdarma a 5% sleva při placení jízdného kartou ČSAD.

 

Integrovaný dopravní systém Libereckého kraje IDOL se spustí již 1. července 2009 v celém kraji. Zapojeni do něho jsou dopravci ČSAD Semily, ČSAD Jablonec n/N, ČSAD Liberec a ČSAD Česká Lípa, DPML, a.s. a České dráhy. V oblasti Českodubska se již testuje systém od  18. května 2009.

„Díky občanům, kteří se do pilotu zapojili, můžeme odhalit první problémy tak, aby mohl IDOL při ostrém spuštění v rámci celého kraje začít fungovat“ řekl Martin Sepp, náměstek hejtmana pro Liberecký kraj. Dodal, že poděkování patří také všem řidičům, kteří se do testování zapojili, poskytují cestujícím informace a pomáhají při jejich odbavování s novu kartou. Do této chvíle bylo podáno 915 žádostí o opuscard. Největší zájem o karty je zatím v České Lípě. Přeprogramováno bylo celkem 2722 ks Libereckých městských karet na tarif IDOL.


Více informací o pilotním projektu IDOL včetně tarifního počítadla naleznete na www.iidol.cz  nebo na telefonním čísle 485 110 073.

Více informací o Liberecké krajské kartě opuscard naleznete na www.opuscard.cz

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky