Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Otevření expozice Jihočeského kraje v rámci výstavy Země živitelka se zúčastní také hejtman Eichler

Šírová Květa

  • 24. 08. 2011 07:30

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler se ve čtvrtek 25. srpna zúčastní slavnostního otevření expozice Jihočeského kraje v rámci mezinárodní výstavy Země živitelka 2011.

Expozice Jihočeského kraje pod názvem Harmonie chutí jižních Čech v srdci Evropského regionu Dunaj – Vltava bude slavnostně otevřena ve 13 hodin.

 

Země živitelka 2011

Slavnostní zahájení výstavy proběhne ve čtvrtek 25.8.2011 od 10.00 hod. v Pivovarské zahradě na stavišti v Českých Budějovicích za účasti prezidenta republiky prof. Václava Klause, ministra zemědělství Ing. Ivana Fuksy,  prezidenta Agrární komory České republiky Ing. Jana Veleby a pražského arcibiskupa Mons. ThLic. Dominika Jaroslava Duky OP. Svou účast potvrdil primátor města České Budějovice Mgr. Juraj Thoma.

V rámci slavnostního zahájení výstavy proběhne v Pivovarské zahradě předání řady ocenění:  

• Cena ministra zemědělství pro mladé vědecké pracovníky pro rok 2011

• Cena ministra zemědělství za nejlepší realizovaný výsledek výzkumu a vývoje v roce 2011

• Slavnostní předání certifikátu národní značky kvality KLASA

• Předání certifikátu Český výrobek, garantovaný Potravinářskou komorou ČR


Nomenklatura výstavy zahrnuje celý zemědělsko-potravinářský sektor a již několik let je věnována pozornost tématu rozvoje venkova. Proto i pro rok 2011 je platné motto výstavy „Budoucnost českého zemědělství a českého venkova“. Připraveny jsou prezentace reflektující nejnovější trendy související s životem a prací na venkově a v jednotlivých regionech.

Tradičně je výstava rozdělena do jednotlivých oborových dnů:

Čtvrtek 25.8.2011       Den českých pekařů a cukrářů, Den ekostylu
Slavnostní zahájení výstavy proběhne v Pivovarské zahradě od 10.00 hod.
Pátek 26.8.2011          Den českého venkova, Družstevní den
Sobota 27.8.2011       Národní dožínky ČR, Den myslivosti, Den vejce
Slavnostní zahájení „Národních dožínek“ proběhne za přislíbené účasti předsedy vlády RNDr. Petra Nečase a biskupa českobudějovické diecéze Mons. Jiřího Paďoura, OFMcap.
Neděle 28.8.2011       Den Jihočeského kraje, Den mléka
Pondělí 29.8.2011      Den zemědělství, Den ovocnářství
Úterý 30.8.2011          Den potravin

V rámci jednotlivých oborových dnů nebude chybět celá řada odborných seminářů, konferencí, besed, přednášek, jednání a odborných konzultací, které budou probíhat v rámci výstavy v pavilonu Z - 1. patro, pavilonu R2 a R3. Nejen odborný program je zárukou vysoké kvality celého veletrhu. Výstaviště České Budějovice a.s. si pro návštěvníky připravilo i velmi pestrý kulturní program v Pivovarské zahradě a Letním amfiteátru. Hodně zábavy si na výstavišti mohou užít v Dětském koutku i nejmenší návštěvníci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky