Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Památkáři kritizovali reklamy v městských historických centrech

04. 12. 2008
[id:7223|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Dvoudenní pracovní dílna zaměřená na problematiku plošně památkově chráněných území se uskutečnila ve dnech 25. a 26. listopadu v sídle Libereckého kraje, kterou pořádal  odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu KÚLK spolu s Národním památkovým ústavem.

Pracovní dílny se zúčastnilo téměř 100 pracovníků státní památkové péče z celé České republiky. „Problematika se zabývala tématy plánů ochrany památkových rezervací a zón, urbanismem a územním plánováním, moderní architekturou, střešní krajinou, dřevinami a stabilní vegetací a barevností fasád. Mezi nejživěji diskutovanou problematiku náležely bloky věnované archeologii, uchování památek „in situ“ a rozmáhající se reklamě v historických jádrech měst,“ informoval. mluvčí kraje Jiří Langer.

Součástí pracovní dílny byly i tématicky zaměřené exkurze do bývalých libereckých městských lázní, Liebiegova městečka nebo ke  kostelu sv. Máří Magdalény v Liberci. Na závěr účastníci pracovní dílny mezi jiným deklarovali potřebu další interdisciplinární spolupráce jednotlivých subjektů v oblasti památkové péče.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302