Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Petr Skokan: Volil bych Václava Klause

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 01. 2008 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:6045|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Jako většina občanů České republiky nemohu hlasovat při volbě prezidenta. To mi však nebrání, abych vyjádřil svůj názor. Jak bych tedy 8. února hlasoval a proč? Zřejmě nikoho neohromím, když řeknu, že bych v prezidentské volbě ze dvou kandidátů podpořil Václava Klause.

Svůj hlas bych stávajícímu prezidentovi nedal proto, že pocházíme ze stejné politické strany. Nepatřím k jeho bezmezným obdivovatelům. Ani některá jeho rozhodnutí se mi v minulosti nelíbila. Navíc slepé obdivování už z principu nemám rád.  I já chápu, že pan Klaus je člověk a jako takový určitě není bezchybný. Je mi však sympatická jeho odvaha vyjádřit vlastní názor a schopnost zastat se naší země, se kterou od svého narození prožívá dobré i zlé. Představuje pro mě člověka na svém místě, který pouze neúřaduje na Pražském hradě, ale díky častým návštěvám krajů udržuje také stálý kontakt se svými občany. Po dlouhé době je to jediný prezident České republiky, který během čtyř let svého funkčního období několikrát, společně s manželkou Livií, navštívil i zapadlá zákoutí naší země.

Stručně řečeno - Václav Klaus se ve funkci prezidenta během svého prvního volebního období osvědčil a jako státník odvedl nesmírný kus práce. Byla by veliká chyba (a hlavně škoda), kdybychom nevyužili ústavní možnosti a ještě jednou tuto výraznou a významnou osobnost našich novodobých dějin do čela naší země nezvolili.

 

Petr Skokan, hejtman Libereckého kraje

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky