Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Pochodem uctí v Rovensku hrdiny paraskupiny Antimony

09. 09. 2015

Turistickým výšlapem může široká veřejnost uctít v sobotu 12. září hrdiny 2. světové války. Asociace nositelů legionářských tradic, ve spolupráci s městem Rovensko pod Troskami, pořádá Pochod po stopách paraskupiny Antimony. Záštitu nad pochodem převzali hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který také pochod odstartuje a starostka města Jiřina Bláhová. Na trasu účastníci vyrazí v 9:00 hodin.

Trasa pochodu povede krajinou Českého ráje a Podkrkonoší. Cílem akce je uctít hrdiny, kteří se ve zdejších vesnicích, za pomoci domácího obyvatelstva, ukrývali v období 2. světové války, a to především parašutisty skupiny Antimony a jejich spolupracovníky z řad domácího odboje. Akce připomene také hrdinství doc. Vladimíra Krajiny, vedoucího domácí odbojové skupiny ÚVOD.

Start i cíl pochodu je v Kempu Palda, Liščí Kotce 10, Rovensko pod Troskami. Zájemci si mohou vybrat ze tří tras: Trasa č. 1 – 11,5 km, trasa č. 2 – 25 km, trasa č. 3 – 35 km. Všechny jsou sjízdné na kole i s kočárkem a zvládnou je turisté dětského i seniorského věku. Registrace účastníků je od 7:00 hodin, hromadný start v 9:00 hodin. Ukončení pochodu je naplánováno na 18:00 hodin. Účastnický poplatek činí pro dospělé 100 Kč, pro děti do 15 let 25 Kč, zahrnuje mapu s odborným popisem a fotodokumentací lokalit, certifikát o absolvování pochodu, pamětní razítko a drobný dárek. Registrace je možná na místě startu.  

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 732765215