Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Podpora Divadla F.X.Šaldy a Naivního divadla jde z rozpočtu Libereckého kraje

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 04. 2012 15:38

Sdílet článek

 

Finanční podpora těchto dvou libereckých divadel se stálými soubory je každoročně součástí projednávaného a schváleného rozpočtu kraje. Vychází z nastaveného kooperativního financování regionálních divadel ze státního, krajského a obecního rozpočtu.

„Částka 1.200 tis. Kč pro Divadlo F.X.Šaldy a 500 tis. Kč pro Naivní divadlo zůstává zachována i v letošním roce, v době, kdy se nedostává resortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu finančních prostředků v jiných oblastech,“ uvedla náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová. (SOS).

I když je zřizovatelem obou libereckých divadel město Liberec, rozsah jejich činnosti je minimálně regionální, v mnoha směrech i mezinárodní. Divadlo F.X.Šaldy připravuje představení vhodná i pro návštěvníky v rámci celého Euroregionu. Naivní divadlo se zajímá o své současné i budoucí návštěvníky a za část poskytnutých prostředků organizuje svoz dětí ze škol v Libereckém kraji na svá představení. Pro mnohé mimoliberecké školáky a předškoláky se jedná mnohdy o první návštěvu kamenného divadla.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky