Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pohlednice mapují situaci v třídění odpadů v kraji a také nabízejí cestu do Lechu

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 12. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5929|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Pohlednice, které od začátku měsíce prosince 2007 putují do všech domácností Libereckého kraje, nejen nesou poděkování náměstka hejtmana Radima Ziky občanům, kteří se zapojili do třídění komunálního odpadu, ale vyzývají i k účasti v zajímavé SMS soutěži o řadu atraktivních cen. Zároveň však lze prostřednictvím ohlasů občanů, k nimž pohlednice již dorazily,  mapovat situaci v třídění odpadů v jednotlivých oblastech kraje.

„Obyvatelům našich měst a obcí rádi v pohlednici sdělujeme, že se Liberecký kraj umisťuje v třídění odpadů již pravidelně na 3. místě v rámci republiky výtěžností přes 35 kilogramů na občana ročně. Víme, že mnoho z nich se o tento příjemný výsledek zasloužili, a proto považujeme  za smysluplné je  o výsledcích jejich snahy informovat“  uvedl náměstek hejtmana Radim Zika pověřený vedením resortu rozvoje venkova, zemědělství, životního prostředí a informatiky LK

„Ohlasy mnoha dalších lidí nám zase ukazují, že ne všude se mohou této činnosti prospěšné životnímu prostředí zúčastnit. Zjištěné informace okamžitě předáváme obcím a městům, které jsou za hospodaření s odpady ze zákona zodpovědné.  Na případné nedostatky upozorňujeme i svozové služby,“ doplnil náměstek hejtmana.

Liberecký kraj  podle něj podporuje třídění komunálního odpadů realizací  „Projektu Intenzifikace odděleného sběru a zajištění využití využitelných složek komunálních odpadů, včetně jejich obalové složky v LK“.

„Společný projekt  Libereckého kraje a autorizované obalové společnosti EKO-KOM probíhá již  čtvrtým rokem. S pomocí úzké spolupráce s městy a obcemi a svozových firem dosahujeme  významných výsledků, například do třídění komunálního odpadu se již intenzivně zapojilo 213 měst a obcí z celkem 215.  Společně se společností   EKO-KOM jsme se  letos navíc rozhodli podpořit 35 obcí tím, že  do  nich umístíme dalších  244 nových  sběrných nádob na tříděný odpad,“ doplnil´Radim Zika s  tím, že  60 kusů je na plast, 75 ks na papír, 49 ks na směsné sklo, 40 ks na sklo bílé a 20 ks na oddělený sběr bílého a barevného skla v přibližné hodnotě 1.300.000 Kč.

Hlavní cenou SMS soutěže vyhlášené na pohlednici  je pětidenní zájezd pro dvě osoby do střediska Lech am Arlberg v rakouských Alpách.

„Lokalitu v okolí Lechu jsme vybírali s ohledem na ekologickou a osvětovou úlohu, neboť pro svou nezaměnitelnou atmosféru a ojedinělou polohu bylo toto místo zařazeno mezi deset nejatraktivnějších horských středisek Evropy a patří mu ocenění „Best of The Alps“. V tomto nádherném horském středisku ve výšce 1.450 m.n.m kladou totiž velký důraz na ohleduplné chování k přírodě, a Rakousko je obecně zemí s vysokou úrovní třídění odpadů,“ vysvětlil  Radim Zika.

Dalšími zajímavými cenami jsou podle něj dvě jízdní kola, 10 mobilních telefonů, 20 košů do domácností na tříděný odpad,  30 triček a řada dalších drobných  cen.

Výherce SMS soutěže bude znám po 10.lednu 2008, kdy bude soutěž ukončena.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky