Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Povodně středoškoláky v kraji již nepřekvapí

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 06. 2014 18:42
  • Školství

Sdílet článek

Na konci května absolvovalo přes 150 žáků středních škol Libereckého kraje naučné přednášky na téma povodně a s nimi spojené nebezpečí.

Vzdělávací workshopy pod názvem Teorie managementu katastrof se uskutečnily v Liberci, České Lípě a Turnově za účasti žáků pěti středních škol zřizovaných Libereckým krajem. Tříhodinovým programem provázel RNDr. Tomáš Faruzel, externí pedagog Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity.

Povodňové nebezpečí je aktuální téma, o čemž svědčí nedávné události na některých tocích nejen v České republice. Odborná veřejnost předpokládá, že k těmto jevům bude v budoucnu docházet stále častěji a lidé se budou muset naučit tzv. s vodou žít. Žákům tak byly v dané problematice ve formě workshopů předány cenné informace,“ osvětluje smysl cyklu přednášek krajská školská radní Alena Losová.

Žáci byli v rámci pořadů obeznámeni s teorií v oblastech souvisejících s klimatickými změnami v podobě říční a mořské povodně i s protikladným jevem suchem. Předané praktické informace souvisely s ochranou před tímto nebezpečím, snižováním škod na zdraví, životech i majetku, zmíněna byla rovněž otázka hydroterorismu.

„Naše planeta je svědkem mimořádných hydrometeorologických událostí v podobě povodně, sucha včetně navazujících jevů – lesních požárů, neúrody, suchých sebevražd apod. Informace sdělené žákům mohou být prospěšné, pokud by k mimořádné události došlo třeba hned zítra,“ dodává lektor workshopů Tomáš Faruzel.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky