Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pracovní skupina řeší Zdravotní politiku Libereckého kraje

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 03. 2015 18:45
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Ve společenské i pracovní atmosféře se 18. března  neslo pravidelné setkání všech členů pracovní skupiny pro realizaci „Zdravotní politiky Libereckého kraje – program dlouhodobého zlepšování zdravotního stavu obyvatel Libereckého kraje“.

„Vítám mezi námi poprvé nového radního  Petra Tulpu, člena rady kraje,  který řídí rezort zdravotnictví, a doc. MUDr. Jaroslava Kříže, který byl zakladatelem a členem pracovní skupiny řadu let, nyní byť na zasloužilém odpočinku, stále pracuje pro Ministerstvo zdravotnictví ČR,  a spolupracuje i  úzce s Libereckým krajem,“ představila hosty předsedkyně kompletní skupiny PhDr. Alena Riegerová.

Po vyhodnocení průběhu realizace programu „Zdravotní politiky Libereckého kraje“ za rok 2014 došlo i na projednávání případných problémů, které vznikají při řešení jednotlivých úkolů.

„S problematikou podpory zdraví a zdravého životního stylu jsem se již setkal za svého působení ve státní správě v Jablonci nad Nisou. Je to dobrá věc, která se ovšem velmi obtížně dostává mezi lidi, do obcí, k místním samosprávám. Řešení není jednoduché, nástrojem by mohlo být například pravidelné setkávání s představiteli obcí,“  dodal k problematice radní.

Dalšími nosnými tématy bylo představení projektu Zdraví 2020 - Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí, nového systému péče o osoby se závažným duševním onemocněním v Libereckém kraji či diskuze k povinnému očkování dětí.

Pracovní skupina pro realizaci „Zdravotní politiky LK“ byla ustavena návazně na usnesení Rady kraje  z 26. 11. 2002 jako pracovní skupina odboru zdravotnictví Krajského úřadu Libereckého kraje. Tato pracovní skupina má celkem 23 členů, z nichž 11 působí jako gestor konkrétního cíle, dalšími členy jsou zástupci profesních odborných společností, pojišťoven a Krajské hygienické stanice se sídlem v Liberci.

Na základě výstupů z jednotlivých cílů se každoročně zpracovává výroční zpráva o naplňování programu zlepšování zdravotního stavu obyvatel. Jednou za 5 let se vydává „Zpráva o zdraví v Libereckém kraji“.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky