Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Prezident, předseda Senátu a hejtman odstartovali na J50 rekordní počet závodníků

14. 01. 2009
[id:7353|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Na start hlavního závodu  42. ročníku Jizerské padesátky na lyžích na 50 km klasickou technikou se v neděli 11. ledna postavil rekordní počet závodníků – 3088. Na poloviční trati pak závodilo 689 běžců. Ceny vítězům předávali prezident ČR Václav Klaus, předseda Senátu a senátor za Liberecko Přemysl Sobotka a hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler. Svorně aplaudovali zejména českým závodníkům - Stanislavu Řezáčovi z Bedřichova a Zuzaně Kocumové z Liberce, kteří obsadili shodně bronzové příčky.

Pro vítězství si po 50 kilometrech doběhli Marco Cattaneo z Itálie a Švédka Jenny Hanssonová. Na 25 km byli nejrychlejší Jiří Ročárek a Karoliná Bícová z Bedřichova, kteří obsadili první místa i v pátečním běhu na 30 km volnou technikou. Součástí J50 byl i páteční běh starých lyžníků a sobotní závod dětí a firemních družstev. Zvítězila olympijská štafeta Calgary ve složení Radim Nyč, Zuzana Kocumová, Miloš Bečvář a Pavel Benc.

Za krásného slunečného počasí sledovali podařené závody také statutární náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerová, náměstek hejtmana Martin Sepp, členové Rady LK Pavel Petráček a Zdeněk Bursa a ředitel KÚLK Bohdan Tomáš.















Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302