Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Prezident republiky ukončil třídenní návštěvu Libereckého kraje

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 26. 03. 2015 17:49
  • Rozvoj

Sdílet článek

Třetí a současně poslední den návštěvy prezidenta republiky Miloše Zemana v Libereckém kraji pokračoval ve čtvrtek v Turnově. Jeho choť Ivana Zemanová absolvovala exkurzi ve firmě Rautis v Poniklé, kde se setkala i s žáky 6. – 9. třídy základní školy,  a prohlédla si Bozkovské dolomitové jeskyně

Dopoledne v doprovodu hejtmana Libereckého kraje Martina Půty navštívil firmu Kamax, která je celosvětově známá výrobou vysokopevnostních spojovacích prvků pro automobilový průmysl. Setkal se zde s vedením společnosti a poté diskutoval zhruba se stovkou zaměstnanců.

Na Městském úřadě v Turnově hlavu státu přivítal starosta města Tomáš Hocke, v obřadní síni se prezident následně sešel se zastupiteli. Zhruba 600 obyvatel přišlo na besedu s prezidentem republiky a hejtmanem Libereckého kraje do Kulturního centra Střelnice, kde se diskutovalo například o ochraně osobních údajů.

V Zámeckém hotelu Sychrov odpoledne návštěvu zakončila společná tisková konference, kde prezident republiky Miloš Zeman a hejtman Libereckého kraje Martin Půta zhodnotili třídenní program. „Děkuji panu prezidentovi za příjemnou návštěvu našeho kraje. Společně jsme se podívali do významných firem, setkali se s výjimečnými osobnostmi a věnovali se občanům na besedách. Vážím si toho, že pan prezident splnil svůj slib z minulé návštěvy a Liberecký kraj bude mít do několika měsíců krajský soud,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky