Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Prezident Václav Klaus zahájil výstavu Vladimíra Komárka

Mgr. Jiří Langer

  • 02. 05. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6408|autor:Mgr. Jiří Langer|email:|telefon: |mobil:|aktualizace:]

Prezident Václav Klaus přijel včera do Lomnice nad Popelkou na vernisáž výstavy k nedožitým osmdesátým narozeninám Vladimíra Komárka. Ještě předtím převzal od náměstka hejtmana LK Petra Doležala dárkový koš plný regionálních potravinářských výrobků pocházejících z Libereckého kraje a také publikaci Čarovné bylinky.

„Dva dny před jeho návštěvou, v pondělí, jsem se setkal v Lomnici s prezidentovou chotí Livií, která projevila o regionální výrobky velký zájem. Zajímala se také o Český ráj a problematiku ochrany přírody. V mé přítomnosti také telefonicky apelovala na pana prezidenta, aby na vernisáži výstavy už konečně  potvrdil svou účast,“ uvedl náměstek hejtmana.

Tuto skutečnost připomněl i prezident, který ve svém úvodním pozdravu dvěma stovkám přihlížejících prozradil, že jeho návštěva nebyla jednoduchá, neboť ve 14 hodin odlétal na jednání 18 prezidentů do Makedonie.

Klausovu první neoficiální návštěvu Libereckého kraje po znovuzvolení prezidentem a v podstatě vůbec jeho první návštěvu českého města v novém volebním období si tak připsala Lomnice nad Popelkou.

“Nevím čím to je, dlouho jsem nad tím přemýšlel a přišel jsem na to. Jsme dobré město, jsou tady hodní lidé a máme rádi i hosty,” pronesl na úvod starosta Lomnice Vladimír Mastník, který spolu s ředitelem muzea Janem Drahoňovským, prezidenta pozval.

„Souhlasím se slovy, která na vernisáži padla, totiž že většina Lomničanů je ráda, že Václav Klaus je naším českým prezidentem,“ poznamenal Petr Doležal.

V průběhu vernisáže, na níž vystoupila i herečka Národního divadla Gabriela Vránová, odhalil starosta spolu s Komárkovou manželkou Růženou umělcovu nadživotní bustu od akademického sochaře Miroslava Pangráce. Busta se po skončení výstavy, která trvá do 25. května, přesune o patro výš, kde je trvale vystaveno 15 mistrových obrazů.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky