Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Projekt DAKK je u konce

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 23. 01. 2015 14:00

Sdílet článek

V multimediálním sále Krajského úřadu Libereckého kraje se 10. prosince 2014 uskutečnila Závěrečná konference projektu DAKK (Projekt  DAKK - Dalším krokem ke kvalitě - reg. č. CZ.1.04/4.1.01/69.00016). Ten na KÚ LK probíhal v letech 2013 – 2014.

Programem konference bylo vyhodnocení jednotlivých klíčových aktivit, které byly v projektu realizovány, přičemž došlo i na hodnocení lektorů a firem, které měly vzdělávací aktivity na starosti. Konferenci zahájil Petr Tulpa, člen rady kraje odpovědný za řízení resortu sociálních věcí.

Projekt byl financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a z krajského rozpočtu. Jeho základním úkolem bylo vzdělávání zaměstnanců krajského úřadu a vybraných obcí Libereckého kraje.

Projekt realizoval celkem 14 klíčových vzdělávacích aktivit, které se zaměřovaly na měkké a tvrdé dovednosti, například Představení modelu EFQM, Vstupní a výstupní analýza na bázi EFQM, Finanční plánování a řízení veřejné správy, Prezentační a manažerské dovednosti, Právo a legislativa a Efektivní komunikace ve veřejné správě.

Manažer a koordinátor projektu Jiří Rulc provedl celkové vyhodnocení jednotlivých klíčových aktivit se zaměřením na jejich realizaci jak externími lektory, tak i interními lektory z řad zaměstnanců KÚLK. Zdůraznil nutnost vzdělávacích aktivit nejenom pro nově nastupující zaměstnance, ale i pro zaměstnance nastupující do vedoucích pozic a v neposlední řadě i trvalé vzdělávání všech zaměstnanců v dotčených oblastech potřebných pro výkon veřejné správy.

Došlo i na zhodnocení jedné z klíčových aktivit, a to Výstupní analýzy na bázi EFQM, která přinesla Krajskému úřadu Libereckého kraje ocenění v podobě certifikátu „Excelentní organizace“, kterou uděluje Rada kvality České republiky. Ocenění převzal ředitel KÚ LK  René Havlík 25. listopadu 2014 na slavnostním večeru ve Španělském sále Pražského hradu, kde byly oceněny nejlepší firmy a organizace v programech Národní ceny kvality ČR a Národní ceny ČR za Společenskou odpovědnost.

V závěru svého vystoupení poděkoval manažer projektu celému organizačnímu štábu konference, realizačnímu týmu projektu, lektorům a podílejícím se firmám za výbornou spolupráci v průběhu celého projektu. 

Také ředitel  KÚ LK René Havlík poděkoval zúčastněným za přístup a plnění úkolů v celé projektové části, poděkoval organizačnímu týmu konference a realizačnímu týmu, který celý projekt dovedl až do konce. Zdůraznil přínos všech vzdělávacích aktivit pro zaměstnance  KÚ LK a využitelnost získaných informací do budoucna.

Zpracoval
Ing. Jiří Rulc

            

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky