Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Projekt na podporu technického vzdělávání Techyes se prodral do ulic Liberce

Mgr. Langer Jiří

  • 20. 06. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6593|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Unikátní výstava „Věda v ulicích“ se v pátek uskutečnila na nám. E. Beneše a Soukenném náměstí v Liberci. Mladou žákovskou a studentskou generaci pozval na shlédnutí 20 stanovišť s technickými exponáty  náměstek hejtmana LK pro školství Petr Doležal. Akci, která je pokračováním dlouhodobého krajského projektu na podporu technického vzdělávání Techyes uspořádala společnost Česká hlava ve spolupráci s Libereckým krajem.

„Blíží

 se závěr školního roku, a tak jsme chtěli školákům dát malý dárek. Ukázat jim, jak dokáže být technika zábavné i poučná, co všechno dokáží profesionálové i techničtí nadšenci a mladí výzkumníci. Důležité je, že si žáci a studenti mohli  nejrůznější technické a vědecké exponáty na vlastní kůži sami vyzkoušet,“ uvedl náměstek hejtmana, který ocenil, že obrovský zájem byl u stánku Technické univerzity, která tu prezentovala skvělý vynález -  nanovlákna a elektrokolovrat.

Petr Doležal si osobně vyzkoušel parakolo, vhodné por handicapované občany, a jako zkušený automobilový závodník s mnoha vavříny povzbuzoval na trenažéru monopostu budoucí závodníky.

 „Projekt Techyes bude pokračovat i v příštím školním roce, kdy se s podobnými exponáty a technickými ukázkami postupně přesuneme do 9. ročníků základních škol,“ doplnil náměstek hejtmana.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky