Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Projektová dokumentace na rekonstrukci mostu u Postřelné je dokončena

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 05. 12. 2014 15:34
  • Doprava

Sdílet článek

Dokončenou projektovou dokumentaci pro stavební povolení na most ev. č. 270 – 013 u obce Postřelná převzali tento týden zástupci Krajské správy silnic Libereckého kraje.

Jedná se o most v havarijním stavu na silnici II/270, který je trnem v oku mnoha řidičů, protože se nachází mezi dvěma opravenými úseky silnice,“ říká krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník s tím, že právě proto byla Krajská správa silnic Libereckého kraje pověřena zpracováním projektové dokumentace.

Projekt řeší rekonstrukci stávajícího mostu. Spodní stavba i nosná konstrukce mostního objektu jsou, dle aktuální provedené mostní prohlídky, zařazeny ve stavebním stavu velmi špatný, přičemž hlavní závadou jsou zcela havarijní krajní nosníky,“ informuje hlavní inženýr projektu Petr Kobza. Podle něj bylo nutné rekonstrukci mostu navrhnout jako kompletní náhradu stávající nevyhovující konstrukce za úplně novou rámovou železobetonovou konstrukci.

V současné době již probíhá inženýrská činnost k získání právoplatného stavebního povolení, které by podle plánu mělo být v prvním čtvrtletí příštího roku. Rekonstrukce mostu má prioritní zařazení v seznamu akcí plánovaných z připravované dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Rozhodně dobrou zprávou pro řidiče je, že realizace mostu je navržena po polovinách, což znamená, že nebudou nuceni absolvovat cca pětikilometrovou objízdnou trasu,“ uvádí Petr Kobza.

Liberecký kraj má připraveno přibližně 42 akcí, které chce v závislosti na výši poskytnuté dotace realizovat v roce 2015 ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Rada Libereckého kraje na svém jednání dne 1. 12. 2014 již rozhodla o zahájení výběrových řízení na tyto akce:

  • Silnice III/2903 Frýdlant – ul. Zámecká, havárie propustku
  • Silnice II/291 Hajniště - havárie propustku
  • Silnice III/28621 Víchová nad Jizerou - oprava čela propustku
  • Silnice III/3527 Žďárek – sesuv svahu

„V lednu roku 2015 plánujeme zahájit další výběrová řízení na akce, které chceme spolufinancovat ze Státního fondu dopravní infrastruktury, konkrétně se jedná o opravu sesuvu svahu u silnice III. třídy v Turnově a u silnice III. třídy v Bílém Kostele a také o rekonstrukci silnice II. třídy v Bozkově,“ dodává radní Vladimír Mastník.

Podle informací ze Státního fondu dopravní infrastruktury by Liberecký kraj měl získat dotaci až 127 mil. Kč. Konečná výše dotace bude známa koncem ledna roku 2015. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky