Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

První podniky vyzkouší inovační vouchery Libereckého kraje

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 04. 2012 16:51
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Inovační voucher je dotací ve výši do 150 000,-Kč pro malé a střední podnikatele na smluvní spolupráci a transfer znalostí nebo služeb od vysokých škol, veřejných výzkumných institucí či organizací splňujících definici výzkumné organizace. 

 „Podnikavost, znalosti a důvtip patří mezi základní předpoklady hospodářské prosperity regionu a kvalitního života jeho obyvatel. Jsme si této skutečnosti vědomi, a proto podporujeme všechny aktivity, které mají potenciál tyto lidské vlastnosti a projekty z nich vzniklé využít. Proto Liberecký kraj v loňském roce přepravil nový dotační titul, Regionální inovační program, určený zejména malým a středním podnikatelům a vyhlásil historicky první veřejnou soutěž ve výzkumu, vývoji a inovacích „Inovační vouchery 2011-2012,“ říká Vít Příkaský (ČSSD), náměstek hejtmana pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova

K datu ukončení příjmu návrhů projektů, 30. prosinci 2011, bylo vyhlašovateli soutěže doručeno devět návrhů projektů, jeden z nich nevyhověl kontrole formálních náležitostí a kritérií přijatelnosti. Zbývající projekty byly bodově ohodnoceny zpracovateli odborných oponentních posudků (2 posudky pro jeden projekt) a výsledné pořadí projektů bylo předloženo k projednání Pracovní skupině pro rozvoj inovací, která v rámci soutěže plní roli odborného poradního orgánu. Na její návrh pak samosprávné orgány kraje rozhodly o podpoře sedmi projektů v úhrnné výši 947 200,-Kč. 

Informaci o podpořených projektech naleznete na

http://regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz/page3741/ROK-2011/28-regionalni-inovacni-program

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky