Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Putovní výstava zve do libereckého Fora na obnovené brownfieldy

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 23. 04. 2021 13:03
  • Rozvoj

Sdílet článek

Na další místo míří putovní výstava s tematikou revitalizovaných brownfieldů, kterou uchystal Liberecký kraj ve spolupráci s Agenturou regionálního rozvoje. Nyní je k vidění v obchodním domě Central v Jablonci nad Nisou, od 3. do 18. května si ji budou moci prohlédnout návštěvníci obchodního centra Forum v Liberci.

Brownfieldy jsou zchátralé areály a území vzniklé výrobní, zemědělskou, armádní nebo jinou činností, které už neplní původní funkci. Kraj se o tyto objekty stará a snaží se je smysluplně využít. Proto je spolu s greenfieldy, pomyslně zelenými loukami určenými k zastavění, vede v databázi. V současné době je takových míst v kraji celkem 310, z toho 40 jich je určených k prodeji a 17 k pronájmu.

 „Putovní výstava, stejně jako databáze brownfieldů a greenfieldů Libereckého kraje, je účinným nástrojem, jak napomoci likvidaci a znovuvyužití zanedbaných a nefunkčních objektů či areálu na území našeho kraje,“ řekl radní kraje Jiří Ulvr, krajský radní pro rezort hospodářského a regionální rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova. „Proto jsem rád, že se výstavy staly tradicí. Pořádáme je společně s Agenturou regionálního rozvoje, naší společností, která odborně podporuje v rozvojových záměrech a projektech obyvatele a podnikatele kraje.

V minulých letech byly výstavy ke zhlédnutí také v Semilech, České Lípě, ve Frýdlantě, v Jičíně, v Chrastavě, v Železném Brodě, v Doksech, v Jilemnici, v Turnově, Lomnici nad Popelkou a v dalších obcích kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky