Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada kraje poskytla dary ve výši více než 2 milióny Kč městu Jablonné v Podještědí pro vzdělávání žáků

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 03. 2015 12:58

Sdílet článek

Finanční dar 1,2 miliónu korun a věcný dar ve výši 1,18 miliónu korun Městu Jablonné v Podještědí je spojen s přechodem zřizovatelských kompetencí Základní školy praktické a Základní školy speciální v Jablonném v Podještědí z kraje na město, ke kterým došlo k 1. 1. 2015.

„Odsouhlasení poskytnutí daru je posledním z úkonů vyplývajících z uzavřené smlouvy o  přechodu činností, majetku, práv, povinností a závazků mezi Libereckým krajem jako bývalým zřizovatelem základní školy a městem Jablonné v Podještědí, na které počátkem roku přešla zřizovatelská práva školy,“ vysvětlila okolnosti věnování daru Alena Losová, krajská radní pro školství a sport.

O zrušení Základní školy praktické a Základní školy speciální, Jablonné v Podještědí, Komenského 453, příspěvková organizace, rozhodlo Zastupitelstvo Libereckého kraje 26. 8. 2014. K tomuto kroku přistoupilo zastupitelstvo na základě dohody s městem o převodu zřizovatelských kompetencí, která v sobě zahrnovala i závazek finančního a věcného daru.

Finanční dar ve výši 1.200.000 Kč bude kompenzovat městu roční provoz školy a nese v sobě i příspěvek na tři roky vzdělávání žáků.

Věcný dar zahrnuje převod drobného dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku v hodnotě 1.814.958 Kč městu, které ho následně svěří do užívání základní škole.

„Liberecký kraj se od roku 2014 snaží o narovnání zřizovatelských kompetencí u škol poskytujících základní vzdělávání. Převod Základní školy v Turnově na město byl již uskutečněn, aktuálně probíhají jednání se zástupci měst Nové Město pod Smrkem a Jilemnice a do konce letošního roku bychom rádi došli k posunu i v jednání s městy Jablonec nad Nisou a Tanvald,“ doplnila radní. Viz také: https://www.youtube.com/watch?v=iP8RwMIta_w

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky