Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada kraje schválila podmínky 20 milionového sportovního programu

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 09. 09. 2015 11:39
  • Školství

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje odsouhlasila na svém zasedání 8. září 2015 podmínky dotačního programu č. 4.21 pravidelná činnost sportovních a tělovýchovných organizací, který rozdělí mezi sportovní kluby a tělovýchovné jednoty rovných 20 mil. Kč. 

Youtube video

„Jsem ráda, že se po diskuzi a projednání na zasedání Výboru pro tělovýchovu a sport Zastupitelstva Libereckého kraje podařilo nastavit podmínky programu, které jsou pro sportovní a tělovýchovné organizace akceptovatelné. Dvacet milionů, které jsou rozdělovány z výsledku hospodaření roku 2014 a jsou nad rámec závazku Libereckého kraje alokovat ročně do sportu minimálně 30 mil. Kč., bude pro sportovní prostředí jistě tolik potřebnou finanční injekcí. Na podporu sportu tak půjde z kraje v roce 2015 více než 50 milionů korun,“ konstatuje Alena Losová, radní pověřená řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Účelem podpory programu je pravidelná činnost dětí a mládeže realizovaná ve sportovních klubech a tělovýchovných jednotách. Celkem se rozdělí 20 mil. Kč. Maximální výše neinvestiční dotace činí 2 mil. Kč, minimální pak 50 tis. Kč. Žadatelé mohou podat pouze jednu žádost a dotace může činit maximálně 70 % způsobilých výdajů projektu, který musí být realizován v termínu od 1. 1. 2015 do 30. 6. 2016.

Podmínky programu bude schvalovat Zastupitelstvo Libereckého kraje dne 29. září 2015. V případě schválení programu dojde ke zveřejnění a vyhlášení podmínek programu 1. 10., lhůta pro podání žádosti pak bude od 2. 11. do 16. 11., hodnotit projekty bude Výbor pro tělovýchovu a sportu Zastupitelstva Libereckého kraje a rozhodovat o poskytnutí dotací bude opět zastupitelstvo na předvánočním zasedání 22. 12. 2015.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky