Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Rada schválila Plán pokrytí ZZS LK, včetně rozšíření výjezdové základny v Doksech

21. 10. 2015

Rada Libereckého kraje na svém jednání 20. října schválila úpravy v plošném plánu pokrytí území kraje výjezdovými základnami Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje (ZZS LK). Konkrétně došlo k přesunu výjezdové základny (VZ) z Tanvaldu do Velkých Hamrů - dojezdové doby do obcí v rámci územního odboru Jablonec nad Nisou jsou přepočítány z VZ ve Velkých Hamrech a zavedení celoročního provozu rendez-vous posádek VZ v Doksech, kde je nyní lékař k dispozici celoročně.

Obě tyto změny byly dle zákona projednány a odsouhlaseny v bezpečnostní radě kraje a ministerstvem zdravotnictví.

„Plán pokrytí je povinen vydat kraj dle zákona o zdravotnické záchranné službě a dále je jednou za dva roky aktualizovat. Ta doba nastala právě nyní,“ upřesnil Petr Tulpa, radní pro resort zdravotnictví Libereckého kraje.

Plán pokrytí stanoví počet a rozmístění výjezdových základen v závislosti na demografických, topografických a rizikových parametrech území jednotlivých obcí tak, aby místo události na území jednotlivých obcí bylo dosažitelné z nejbližší výjezdové základny v dojezdové době do 20 minut. Dojezdová doba se počítá od okamžiku převzetí pokynu k výjezdu výjezdovou skupinou od operátora zdravotnického operačního střediska.

Pro veřejnost je plán pokrytí k dispozici na http://zdravotnictvi.kraj-lbc.cz/

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 732765215