Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada schválila pomoc ZZS LK s předfinancováním nákupu nových vozů rychlé lékařské pomoci

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 10. 2015 13:15
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na svém včerejším jednání také schválila poskytnutí návratné finanční výpomoci Zdravotnické záchranné službě Libereckého kraje, příspěvkové organizaci (ZZS LK), na předfinancování projektu „Moderní vozidla ZZS LK včetně technologického a přístrojového vybavení“. Finanční výpomoc činí 68 mil. Kč.

Finanční částka bude použita na nákup 20 ks vozů rychlé lékařské pomoci, které jsou v současné době pořizovány z dotace 23. Výzvy Integrovaného operačního programu, oblasti podpory 3.4 Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik. Součástí automobilů bude i jejich technologické a přístrojové vybavení.

„Liberecký kraj nyní pomáhá zdravotnické záchranné službě předfinancovat zdroje Evropské unie prostřednictvím peněz z rozpočtu kraje. Liberecký kraj se na tomto projektu v celkové výši 80 mil. Kč podílel částkou 12 mil. Kč,“ doplnil Petr Tulpa, radní pro zdravotnictví Libereckého kraje.

Termín kompletního dodání 20 kusů vozidel je 30. listopadu 2015.

ZZS LK letos také realizuje ze svých vlastních zdrojů nákup čtyř terénních vozů.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky