Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada schválila strukturu financování první etapy modernizace krajské nemocnice

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 02. 2016 11:02
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Rada kraje na svém jednání 2. února odsouhlasila znění dodatku č. 1 ke Smlouvě mezi třemi akcionáři Krajské nemocnice Liberec. Ten řeší financování první etapy projektu „Modernizace KNL“.

Youtube video

V současné době se první etapa projektu nachází ve stadiu konečné fáze přípravy, která ověřila technickou i finanční realizovatelnost. Je nutné, aby prostřednictvím rozhodnutí akcionářů byl potvrzen její finanční rámec. „Předpokladem financování první etapy je závazek všech tří akcionářů poskytnout akciové společnosti, Krajské nemocnici Liberec, dobrovolný peněžitý příplatek do vlastního kapitálu, mimo základní kapitál,“ vysvětluje krajský radní pro zdravotnictví Petr Tulpa.

V lednu letošního roku se všichni akcionáři shodli na příplatkové povinnosti po dobu následujících devatenácti let. Liberecký kraj se smlouvou zavazuje poskytnout v období 2017 až 2035 dobrovolný peněžitý příplatek ve výši 1 mld. Kč, přičemž první splátka ve výši 50 mil. Kč je splatná 30. června 2017. Statutární město Liberec se obdobnou smlouvou zaváže poskytnout Krajské nemocnici Liberec dobrovolný peněžitý příplatek ve výši cca 212, 5 mil. Kč a město Turnov poskytne 134,7 mil. Kč. Na financování první etapy modernizace se bude podílet také krajská nemocnice, a to alokací roční částkou 20 mil. Kč.  

„Příplatky akcionářů budou shromažďovány na samostatném transparentním účtu, z kterého bude možné čerpat prostředky pouze na účely první etapy modernizace nemocnice,“ dodává radní Tulpa s tím, že kontrolu použití finančních prostředků bude v souladu se stanovami a smlouvami o poskytnutí příplatku provádět dozorčí rada Krajské nemocnice Liberec.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky