Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Rada souhlasila s podmínkami pro čerpání dotace pro ZZS LK

30. 11. 2011

 

Rada LK na svém včerejším zasedání souhlasila s Podmínkami Rozhodnutí o poskytnutí dotace ke "Krajskému standardizovanému projektu Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje", na základě kterých bude Liberecký kraj čerpat dotaci z Integrovaného operačního programu do výše 32 821 900 Kč.

Předmětem materiálu je odsouhlasení Podmínek Rozhodnutí o poskytnutí dotace ke

Tento projekt byl schválen k realizaci v rámci výzvy č. 11 Integrovaného operačního programu. Souhlas příjemce dotace (Libereckého kraje) s Podmínkami Rozhodnutí o poskytnutí dotace je nezbytný krok pro vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace ze strany Ministerstva vnitra ČR (dále jen MVČR).

Na 5. zasedání zastupitelstva kraje dne 31. 5. 2011 pak byl schválen závazek spolufinancování Libereckého kraje v daném projektu.

„Celkové výdaje projektu jsou 46 754 000 Kč. Dotace z Integrovaného operačního programu bude poskytnuta do výše 32 821 900 Kč,“ uvedl radní pro zdravotnictví Pavel Novák.

Podmínky stanovují povinnosti, které musí Liberecký kraj jako příjemce dotace z fondů Evropské unie splnit a zároveň možné sankce za jejich neplnění.

Jedná se především o:

 

-          dodržení postupů v rámci veřejných zakázek

-          dodržení pravidelného monitorování projektu

-          dodržení všech postupů daných příručkou pro žadatele a příjemce

-          zajištění povinné publicity

-          zajištění uchování výstupů projektu v nezměněné podobě po dobu udržitelnosti projektu

-          výsledky projektu (zakoupené zařízení a vybavení učeben) budou provozovány pouze pro účel a v rozsahu, pro který byl projekt vybrán k realizaci

 

Dodržení Podmínek zajistí odbor regionálního rozvoje a evropských projektů ve spolupráci s odborem zdravotnictví a dalšími relevantními odbory.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588