Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Radní jednali se zástupci Místních akčních skupin

08. 11. 2014

V sídle kraje se tento týden uskutečnilo setkání členů Rady Libereckého kraje se zástupci Místních akčních skupin (MAS) působících v Libereckém kraji. Schůzka se uskutečnila na základě inspirace ze Zlínského kraje, kde se členové rady s MAS setkávají pravidelně.

Během dvouhodinového jednání jednotliví zástupci MAS představili svou činnost, prezentovali dokončení úspěšných projektů a informovali o aktivitách, které nyní připravují. Na závěr se uskutečnila diskuze, kde se hovořilo zejména o možnostech spolupráce a o finanční podpoře v příštím roce.

„Práci Místních akčních skupin si velice ceníme, jejich úloha ve venkovském prostoru je nezastupitelná,“ uvedl hejtman LK Martin Půta.

Liberecký kraj s Místními akčními skupinami spolupracuje a dlouhodobě je finančně podporuje. Jedná se o půjčky, dotace na činnost či příspěvky na zpracování integrovaných strategií rozvoje.

„Rozhodli jsme se, že tato setkávání budeme pořádat pravidelně přímo v regionu, kde Místní akční skupiny působí,“ doplnila krajská radní pro regionální rozvoj, evropské projekty a rozvoj venkova Ivana Hujerová.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624