Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní LK pro dopravu Vladimír Richter zve na Týden bezpečnosti

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 04. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6363|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Chystá se Týden bezpečnosti v Libereckém kraji, můžete naše čtenáře seznámit s akcí, kterou Liberecký kraj chystá na příští týden v rámci zvyšování bezpečnosti silničního provozu?

Rád bych všechny účastníky silničního provozu, ale samozřejmě i ostatní občany našeho kraje, pozval na námi pořádaný Týden bezpečnosti, který se koná od 21. do 26. dubna. Široká veřejnost se bude moci účastnit  různých soutěží, i pro naše nejmenší je připravena  soutěž – tentokrát o MP3 přehrávač. Lákadlem určitě bude i soutěž příslušníků Policie ČR v řízení křižovatek a v rámci libereckého autosalonu mohou zájemci shlédnout zajímavou prezentaci aktivit v oblasti BESIPu Libereckého kraje.

Budou se na spolupráci s Libereckým krajem podílet i další partneři?

Kromě Policie České republiky s námi na Týdnu bezpečnosti spolupracuje i  Integrovaný záchranný systém Libereckého kraje, pod jehož záštitou bude například 25.dubna před libereckým Domem kultury předvedena reálná ukázka automobilové nehody.

Je tato akce v Libereckém kraji novinkou a v jakých městech se bude konat?

Aktivity Týdne bezpečnosti se odehrávají pouze v Liberci, náš prezentační tým Libereckého kraje navštíví s pozvánkami města Česká Lípa a Jablonec n.N..  Týden bezpečnosti v Lib. kraji novinkou není, letos pořádáme již 2. ročník. Vloni jsme se připojili k iniciativě Komise EU, „Prvním evropský den bezpečnosti na silnicích“, který byl věnován zejména mladým řidičům. V letošním roce bohužel takový program není Evropskou unií v měsíci dubnu vyhlášen. Liberecký kraj se tedy rozhodl, že na základě kladných ohlasů po uspořádání 1. ročníku, bude pořádat celou řadu aktivit tohoto projektu pod vlastní záštitou“. Jednou z nejdůležitějších priorit resortu dopravy je totiž zvyšování bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích a právě tato akce by měla této problematice významně přispět.

Aktivity Libereckého kraje v týdnu bezpečnosti 2008:

 

 

Aktivita č. 1

Prezentační tým Libereckého kraje v České Lípě a Jablonci nad Nisou

Termín, místo

21.4.2008 resp. 22.4.2008 v České Lípě a Jablonci nad Nisou

Komu je určena

Veřejnost

Popis aktivity

Prezentační tým Libereckého kraje navštíví jmenovaná města, kde upozorní na probíhající týden bezpečnosti a zároveň bude zvát respondenty na autosalon v Liberci, na expozici BESIP Libereckého kraje. Za tímto účelem bude vytištěna krátká tiskovina s pozvánkou.

 

 

Aktivita č. 2

Tisková konference pod záštitou Mgr. Vladimíra Richtera  (na Autosalonu v Liberci) v 10 hodin

Termín, místo

23.4.2008

Komu je určena

Média

Popis aktivity

Rada Libereckého kraje schválila uspořádání týdne bezpečnosti na silnicích v Libereckém kraji. Zároveň schválila připojení Libereckého kraje k chartě bezpečnosti provozu (iniciativa Komise EU), čímž se Liberecký kraj přihlásil k aktivní účasti na cíly 25.000 life to safe. Budou představeny realizované a plánované aktivity oblasti BESIP Libereckého kraje.

Dále v rámci tiskové konference

·        novináři obdrží CD dokumentu Analýza stavu dopravy v Libereckém kraji – aktualizace 2008, a další materiály OD KULK

·        informativní leták „Smrtelné nehody v LK v roce 2006

·        informativní leták „Řídíš, piješ, zabíjíš“

·        informativní leták „Bezpečnostní přestávky“

·        pozvání na Automobilovou soutěž pro smíšené posádky

·        pozvání na soutěž řízení křižovatek pokyny policistů

·        představení prezentačního paravánu

·        představení PIS PČR – paní Vlasta Suchánková

·        bude podána informace o internetových stránkách pro děti www.deti.bezpecne-na-silnicich.cz a pro dospělé www.bezpecne-na-silnicich.cz – rok fungování

·        bude podána informace o hře „Bezpečně na kole“ předáno CD s hrou

 

 

 

Aktivita č. 3

Expozice na Autosalonu v Liberci

Termín, místo

23.4.2008 – 26.4.2008

Komu je určena

Veřejnost

Popis aktivity

·        Expozice na autosalonu v Liberci bude realizována společně s Policií ČR. Bude obsahovat prezentační prvky Libereckého kraje

·        Expozice zahrnuje - výstavní panely, plasmovou obrazovku s BESIP filmy, hru - bezpečně na kole promítanou na projektoru – soutěž o MP3 přehrávač, balonky pro děti, anketu pro dospělé. Prezentace stránek bezpecne-na-silnicich.cz a deti.bezpecne-na-silnich.cz. Distribuce tiskovin vydaných Libereckým krajem –BESIP a partnery.

 

 

 

Aktivita č. 4

2. ročník - Orientační automobilové soutěže smíšených posádek „Bezpečně až do cíle

Termín, místo

24.4.2008

Komu je určena

Členům ZK a výboru pro dopravu, novinářům, pracovníkům krajských úřadů

Popis aktivity

Na základě stanoveného směru jízdy jednotlivými křižovatkami je vymezena trať soutěže (cca 40 km), která povede účastníky k jednotlivým kontrolním místům, na kterých budou posádky plnit zadané úkoly (např. jízda zručnosti, zdravověda, zjištění určitých informací atd.), které budou bodovány. Na projetí tratě je stanoven minimální a maximální čas. Bude kontrolováno i dodržování pravidel provozu v rámci soutěže. Podmínkou je vlastní vozidlo. Startovné není stanoveno.

 

Soutěž bude odstartována s parkoviště Krajského úřadu LK, panem Mgr. Vladimírem Richterem, členem Rady Libereckého kraje pověřeným vedením resortu dopravy

 

Aktivita č. 5

2. ročník - Soutěže příslušníků policie ČR v řízení křižovatek

Termín, místo

25.4.2008

Komu je určena

policisté

Popis aktivity

Policisté z DI Česká Lípa, Liberec, Jablonec nad Nisou a Semily a dále policisté z Krajské dopravní služby Ústí nad Labem a Hradce Králové budou soutěžit v řízení křižovatky Žitavská, Švermova v Liberci s cílem zajištění co nejvyšší plynulosti jízdy vozidel křižovatkou v jednotlivých směrech. Bude hodnoceno např. vystupování policistů, vyhodnocování dopravní situace při řízení křižovatky, počet odbavených vozidel atd.

Vyhodnocení provede porota složená ze zástupců Policie ČR a Krajského úřadu Libereckého kraje.

 

 

Aktivita č. 6

Reálná ukázka nehody

Termín, místo

25.4.2008, v odpoledních hodinách

Komu je určena

Veřejnost

Popis aktivity

 

Ve spolupráci s partnery IZS, a fa. František Říha – odtahy  proběhne reálná ukázka nehody – vystříhání z vozidla.

 

Akce proběhne před Domem kultury v Liberci

 

 

Aktivita č. 7

Vydání mimořádného vydání časopisu IDOL

Doba realizace

Vydání časopisu

Komu je určena

Široká veřejnost Libereckého kraje

Popis aktivity

Úkolem je upozornit na veřejnou dopravu jako alternativu dopravy osobními vozidly v návaznosti na bezpečnost silničního provozu. Mimořádné číslo Idolu bude věnováno právě bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích se zaměřením na veřejnou dopravu.

 

 

 

Aktivita č. 8

Soutěž o MP3 přehrávač pro děti

Doba realizace

23.4.2008 – 25.4.2008, autosalon Liberec

Komu je určena

Návštěvníci expozice - děti

Popis aktivity

Soutěž bude probíhat v místě expozice. Návštěvníci – děti, budou mít možnost hrát hru „bezpečně na kole“. Po úspěšném dokončení, budou zařazení do slosování o MP3 přehrávač.

 

Aktivita č. 9

Vyhlášení vítězů soutěží

Doba realizace

25.4.2008, autosalon Liberec

Komu je určena

Veřejnost

Popis aktivity

Před domem kultury v Liberci, dojde v odpoledních hodinách k vyhlášení všech realizovaných soutěží, včetně soutěže o reflexní materiály pro děti, která probíhá na stránkách www.deti.bezpecne-na-silnicich.cz. Krátký program bude moderovat paní Marcela Augustová.

 

 

Aktivita č. 10

Výzkumný tým nehod společnosti Škoda auto

 

Doba realizace

25.4.2008, autosalon Liberec

Komu je určena

Veřejnost

Popis aktivity

Před domem kultury v Liberci, bude prezentována činnost výzkumného týmu nehod společnosti Škoda auto

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky