Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Pavel Petráček navštívil Domov důchodců v Českém Dubu

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 06. 2011 17:24
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Krajský radní pro sociální věci Pavel Petráček (ČSSD) navštívil v úterý 21. června 2011 Domov důchodců v Českém Dubu, který zřizuje Liberecký kraj. O situaci jej informoval ředitel DDC Radim Pochop.

„Vedle prohlídky domova byla mou hlavní náplní návštěvy domova setkání se seniory.  V jeho průběhu jsem se zajímal o jejich spokojenost se životem v domově. Potvrdili, že je všem poskytována náležitá péče a žijí tu rádi,“ řekl radní.

Domov důchodců Český Dub je příspěvkovou organizací Libereckého kraje od roku 2004. Jeho posláním je poskytování nepřetržité individuální podpory seniorům, kteří jsou pro svoji sníženou soběstačnost odkázáni na pomoc druhé osoby.

„Pobytové služby a péče je zajištěna prostřednictvím týmu profesionálně zdatných sociálních pracovnic, pracovníků sociální péče, zdravotních sester a obslužného personálu. Domov poskytuje dvě služby: Domov se zvláštním režimem a Domov pro seniory,“ vysvětlil Radim Pochop..

Domov důchodců se nachází v zámeckém areálu, který nechal v letech 1873 -1874 vybudovat českodubský textilní průmyslník Franz Schmidt. Zámek byl vybudován podle projektu libereckého architekta Gustava Sacherse. Do současné doby se zachovala část původních interiérů, jde zejména o velký salón s bohatou štukovou výzdobou a dvěma krby se zrcadly. Velkolepé interiéry celé budovy dotváří secesní jídelna z roku 1907 s dubovými obklady a náročnou řezbářskou výzdobou.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky