Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Pavel Petráček: Nezájem vlády mě mrzí!

Mgr. Langer Jiří

  • 08. 11. 2011 17:12

Sdílet článek

 

Na Krajském úřadě Libereckého kraje se včera uskutečnil   pracovní seminář k připravovanému dokumentu s názvem „Strategie přístupu Libereckého kraje k řešení problémů sociálně vyloučených lokalit“, na kterém starostové Libereckého kraje upozornili na neúnosnou situaci, narůstající kriminalitu a dopady migrace problémových obyvatel.

Jak upozornil Pavel Petráček (ČSSD), člen Rady LK pověřený vedením resortu sociálních věcí, společně všechny trápí především nesystémový přístup k řešení problematiky Romů ze strany Vlády ČR.

 

Na seminář byla pozvána  i Monika Šimůnková, zmocněnkyně vlády pro lidská práva a vrchní ředitelka sekce pro lidská práva. Zmocněnkyně se však z jednání omluvila, stejně tak i pozvaní pracovníci Ministerstva vnitra ČR.

 

„Chápu to jako nezájem ze strany vlády, což mě velice mrzí. Jak totiž upozornili na jednání starostové, situace je již neúnosná a je potřeba ji co nejrychleji řešit,“ řekl Pavel Petráček, člen rady pověřený vedením resortu sociálních věcí.

 

Radní Petráček dále zdůraznil, že stát zatím stále nenabídl řešení výše uvedené problematiky. 

„Budeme se proto se snažit o nastavení vlastního funkčního systému postaveného na komunikaci obcí a Libereckého kraje,“ dodal Petráček, podle kterého by jedním z důležitých nástrojů mělo být zřízení pracovní skupiny pro řešení problematiky sociálně vyloučených.

 

Samotná Strategie přístupu Libereckého kraje k řešení problémů sociálně vyloučených lokalit byla prezentována zpracovatelem - tedy Libereckým romským sdružením, o. s. Strategie si klade za cíl vymezit roli Libereckého kraje při řešení problémů obcí v sociálně vyloučených lokalitách.

 

„Výstupy z pondělního semináře pak budou zapracovány do dokumentu Strategie přístupu Libereckého kraje k řešení problémů sociálně vyloučených lokalit a budou předloženy jako společná výzva obcí a kraje Vládě ČR,“ uzavřel Pavel Petráček.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky