Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Pavel Petráček se zúčastnil veřejné diskuze k transformaci sociálních služeb

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 02. 2012 14:00

Sdílet článek

 

Krajský radní pro resort sociálních věcí Pavel Petráček (ČSSD) se ve středu 22. února 2012 zúčastnil veřejné schůze v Zákupech, kde byl široké veřejnosti představen projekt transformace sociálních služeb Domova Sluneční dvůr v Jestřebí. Občané zde mohli projevit svůj názor ohledně připravované transformace.

 

Veřejného jednání se zúčastnil mimo jiné i ředitel Domova Sluneční dvůr Pavel Kos, který společně se sociální pracovnicí představil občanům stávající zařízení v Jestřebí. Odborný pohled na celou situaci přednesl ředitel Národního centra podpory transformace sociálních služeb Milan Šveřepa.

 

Cílem veřejné schůze v Zákupech bylo seznámit obyvatele s konkrétními informacemi ohledně případného prodeje městských pozemků Libereckému kraji. Na těchto pozemcích by posléze měly být postaveny domky pro handicapované klientky ze současného Domova Sluneční dvůr v Jestřebí, jehož prostory ani umístění nevyhovuje. Tím, že by handicapovaní lidé opustili ústavní zařízení, by došlo k jejich většímu osamostatnění a mohli by začít žít běžným životem ve společnosti. Musím podotknout, že mě velice potěšila vysoká účast občanů, kteří nám k transformaci vyjádřili podporu,“ uvedl radní Pavel Petráček.

 

Transformace sociálních služeb je celonárodní projekt, ve kterém je zapojeno přes 30 velkokapacitních ústavních zařízení. Ta pracují na tom, aby umožnila svým klientům návrat do běžného života. Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

 

Národní centrum podpory transformace sociálních služeb pomáhá vzděláváním a metodikou organizacím, které umožňují osobám s postižením přejít z velkých ústavních služeb do bydlení a života v běžné společnosti. Transformace je změna v poskytování sociálních služeb, nikoli jejich rušení, jak se někteří domnívají,“ vysvětlil Milan Šveřepa, ředitel Národního centra.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky