Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Pavel Petráček zahájil putovní výstavu Nevšední tvář radosti

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 10. 2011 15:04

Sdílet článek

 

Krajský radní pro sociální věci Pavel Petráček (ČSSD) 3. října 2011 zahájil v  Krajské vědecké knihovně v Liberci vernisáž měsíční putovní výstavy fotografií z českých hospiců. Výstava s názvem Nevšední tvář radosti putuje po České republice již druhým rokem.

„Na černobílých fotografiích autorů Hannah Bartíkové a Luboše Tona neuvidíte budovy a pokoje, ale především lidi – pacienty, jejich blízké a ty, kteří se o ně starají,“ uvedl své dojmy radní.

.Autoři jezdili celý rok po českých hospicích, aby vznikl unikátní soubor fotografií, přibližujících tabuizované téma smrti široké veřejnosti. Šedesát velkoformátových fotografií boří mýty a předsudky o hospicích jako o smutném prostředí a ukazuje vhled do života hospiců a jeho skrytých krás.

„Je dobré, že se občané Libereckého kraje mohou seznámit, jak probíhá život v kamenných hospicích po celé České republice. V rámci prohlídky těchto unikátních fotografií si mohou pohovořit s poskytovateli paliativní hospicové péče a načerpat tak potřebné informace. Chtěl bych také ocenit snahu sv. Zdislavy uspořádat tuto zajímavou a přínosnou výstavu v Libereckém kraji,“ říká Pavel Petráček.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky