Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Podzimek se zúčastnil oslav 800. výročí založení Hejnic

Šírová Květa

  • 04. 07. 2011 16:14
  • Rozvoj

Sdílet článek

Radní LK Jaroslav Podzimek se v sobotu 2. července zúčastnil slavnostního zahájení oslav k 800. výročí založení města Hejnice.

„Jsem rád, že se Hejnice opět stávají významným a navštěvovaným místem. Nemalou zásluhu na tom má i Bazilika Navštívení Panny Marie spolu s historickým objektem dnes již bývalého kláštera, který se po nákladné rekonstrukci stal v roce 2001 Mezinárodním centrem duchovní obnovy. Velkou zásluhu na opravě krásné kulturní a duchovní památky má dnes již bohužel zesnulý páter Miloš Raban,“ pochválil radní Podzimek.

Hejnice jsou známým poutním místem nejen českých, ale i zahraničních návštěvníků se stalo vyhledávaným cílem turistiky. Císařským rozhodnutím byly Hejnice v roce 1917 povýšeny na město a městu byl udělen a dán znak. Hejnice jsou křižovatkou silnic, cyklostezek a turistických cest. V okolí se nacházejí zpřístupněné skalní vyhlídky, vodopády, přehradní jezera a další zajímavosti. Mezi ně patří jeden z nejkrásnějších hradů a zámků Frýdlant, kolonáda a obří sud s restaurací v Lázních Libverda.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky