Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Podzimek zahájil Krakonošovy letní podvečery v Jilemnici

Šírová Květa

  • 15. 07. 2011 11:34

Sdílet článek

Radní LK Jaroslav Podzimek zahájil spolu se zástupci města Jilemnice, regionu a Krakonošem ve středu Krakonošovy letní podvečery na náměstí v Jilemnici. Krakonošovy letní podvečery budou pokračovat ještě do soboty 16. července, a to na Masarykově náměstí a na zámeckém nádvoří v Jilemnici.

„Přehlídka tradiční lidové kultury, spolkové činnosti a řemesel v Krkonoších a Podkrkonoší nabízí široké veřejnosti dobrou zábavu a možnost seznámit se nejen s historií ale i současností zdejšího kraje. Do průběhu akcí jsou zapojeni nejen účinkující z Jilemnicka - svazku obcí, mikroregion Pojizeří, mikroregion Jizerské hory, a lázeňského mikroregionu,“ vysvětli radní Podzimek.

Středeční program nabídl bohatou zábavu. Velké nadšení publika zbudilo vystoupení souboru členů divadla F. X. Šaldy v Liberci. V podání Martiny Kociánové, Martina Šrejmy, Pavla Vančury a Yukiko Kinjo Šrejmové zazněly úryvky z opery Antonína Dvořáka Čert a Káča. V prostředí Krkonošského muzea tak vynikly nejen tóny světoznámé opery ale hudba i tanec z období renesance, tedy 16. století. Následovalo taneční vystoupení pod názvem „Stopa Plamene“, které znepříjemnil snad jen začínající déšť.

Pátek bude patřit partnerskému městu Jilemnice polskému městu Karpacz, jehož zástupci přivezou pěvecký soubor, výstavu „Malované hory“, a další.  

Sobotní Krakonošovy letní podvečery, které se také pyšní bohatým programem, zakončí vystoupení Michala Hrůzy se skupinou HRŮZY.

 

„Věřím, že kdo přijede do Jilemnice, určitě si vybere z bohatého programu. Zároveň tak pozná život a místní zvyklosti tohoto regionu Libereckého kraje,“ uvedl závěrem radní Podzimek.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky