Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Regionální seminář PPP

21. 11. 2007
[id:5862|autor:Bc. Fulková Andrea|email:andrea.fulkova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 332|mobil:|aktualizace:]

Každému, kdo se zabývá problematikou PPP, byl určen vzdělávací regionální seminář, jenž se konal dne 15. listopadu v multimediálním sále budovy Krajského úřadu. Seminář pořádalo Ministerstvo pro místní rozvoj ve spolupráci s Libereckým krajem a dalšími partnerskými organizacemi.

 

Cílem semináře bylo seznámit účastníky s problematikou spolupráce veřejného a soukromého sektoru, přiblížit současné dění ve specifické oblasti PPP projektů, představit finanční modely i legislativní prostředí a referovat o zkušenostech s danými projekty ze zahraničí i České republiky.

 

Účastníky semináře přivítal a úvodní slovo pronesl Petr Skokan, hejtman Libereckého kraje, Ing. Jiří Kittner, primátor Statutárního města Liberec a Ing. Miroslav Kalous, náměstek ministra pro místní rozvoj. Následovaly dva bloky přednášek. Témata spolupráce PPP byla směřována na oblast zdravotnictví, školství a dopravy. Dopolední část vyplnily příspěvky, které mapovaly legislativně právní aspekty spolupráce veřejné podpory a PPP. Součástí byla také prezentace praktické účetně-daňové části projektu. Odpolední blok obsahoval zejména příklady již realizovaných PPP projektů, včetně rad v podobě představení jejich finančních modelů a zpracování studie proveditelnosti.

 

V příštím roce by chtěl Liberecký kraj opět zorganizovat podobný typ semináře se zaměřením na jiná témata PPP spolupráce, protože tento seminář se setkal s velkým úspěchem. 

 

Bc. Fulková Andrea
andrea.fulkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 332