Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rekonstrukce silnic pokračují. Kraj vybral další firmy, které opraví vybrané komunikace na Semilsku a Českolipsku

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 18. 08. 2021 10:17
  • Doprava

Sdílet článek

Zvýšit bezpečnost u rybníka Nohavice, zrekonstruovat silnici z Dolních Štěpanic do Vítkovic a z Mimoně do Novin pod Ralskem – to jsou silniční projekty, kterých se chopí firmy, jež vybrali krajští radní na svém včerejším jednání.

„Kvalita silnic II. a III. tříd Libereckého kraje se rok od roku zvyšuje. V nastaveném trendu samozřejmě i nadále pokračujeme. Nyní jsme vybrali další firmy, které zrekonstruují nevyhovující povrchy vozovek na Českolipsku a Semilsku,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy.   

Na silnici III/2834 v Mírové pod Kozákovem firma KAMPA – MARYNKA s. r. o. doplní zádržný systém na koruně hráze rybníka Nohavice. Celková délka opravovaného úseku je 140 metrů. Cena zakázky činí 1.753.207,63 Kč včetně DPH.

Rekonstrukci silnice II/286 Dolní Štěpanice – Vítkovice provede firma STRABAG a. s. za 27.108.790,65 korun včetně DPH. Celková délka opravovaného úseku je 3,4 kilometru. „Kromě vybudování nového povrchu je nutné zachovat, upravit a vyřešit napojení na stávající přilehlé nemovitosti, hospodářské sjezdy, křižovatky a také vyčistit a obnovit stávající příkopy a rigoly. Součástí projektu je také obnova krajnic a vodorovného dopravního značení,“ doplnil Sviták.

Krajští radní na své včerejší schůzi vybrali společnost STRABAG i na rekonstrukci silnice II/270 Mimoň – Noviny pod Ralskem. Projekt vyjde na 17.630.521,20 Kč včetně DPH. „Opravovaný úsek měří 2,3 kilometru. Práce budou rozsahem podobné, jako je tomu u silnice v Dolních Štěpanicích,“ dodal statutární náměstek Sviták.

Minulý rok kraj vynaložil na rekonstrukce silnic 928 milionů korun včetně státních a evropských dotací. Na letošek má na tyto účely zhruba o čtvrt miliardy méně než v roce 2020: kromě 201 milionů korun z vlastního rozpočtu a státní dotace ve výši 150 milionů má kraj také peníze z evropských fondů, a to zhruba 350 milionů korun. Od roku 2006 do letoška uvolnil Liberecký kraj na údržbu svých silnic 4,7 miliardy korun. Do oprav a rekonstrukcí včetně státních a evropských dotací putovalo za tutéž dobu 9,1 miliardy.

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky