Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Reprezentační tým KÚ LK získal v závodě dračích lodí skvělou stříbrnou medaili a celkové 6. místo na mezikrajských sportovních hrách

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 09. 2011 16:43

Sdílet článek

 

Dvanáctičlenná reprezentace Libereckého kraje vybojovala pod vedením kapitána Františka Poláka na X. mezikrajských sportovních hrách zaměstnanců krajských úřadů České republiky v Hodoníně stříbro v závodě dračích lodí. Celkově tým obsadil 6. příčku.

Mezi dvanácti posádkami dračích lodí  ze všech krajů ČR a Prahy, vyjma KV)  se na trati vytyčené na Baťově kanálu na řece Moravě prokázala sehranost a vůle, kterou závodníci získávali v minulých dnech při tréninku na jablonecké přehradě.

„Jely se dvě jízdy, délka trati byla 200 metrů, loď váží 250 kg a je dlouhá 12,5 metru. Bylo to hodně těžké. S lodí Ústí nad Labem jsme prohráli o pouhých pět setin,“ popsala skvělé dojmy z druhého místa Květa Šírovás tím, že celkový čas ze dvou jízd byl : 2.00.23, min.

Účastníky mezikrajských sportovních her čekaly druhý den  zápasy smíšených družstev ve volejbale, stolním tenise a tenise.

Tam už se družstvu dařilo jen průměrně. Volejbalisté získali 9. místo po urputném souboji s  Jihomoravským krajem: Tabletenisté obsadili  8.-9. místo společně s Vysočinou, když každý z dvojice Vítová - Anton musel odehrát 12 zápasů. Až  11. pořadí v tenise bylo způsobeno jen tím, že  dvojice Čech - Veselá čelila v obrovské konkurenci „profíkům“ z ostatních krajů.

„V každém případě naše družstvo dosáhlo významného zlepšení oproti předchozím letům, když jsme si polepšili hned o šest příček,  hodnotil letošní účast kapitán.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky