Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Resort školství připravuje další investice do školních objektů

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 05. 08. 2015 11:37
  • Školství

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na svém jednání 4. srpna 2015 souhlasila se čtyřmi dotacemi na zlepšení školních objektů za více než 3,6 mil. Kč. Záměr musí ještě schválit Zastupitelstvo Libereckého kraje na svém jednání dne 25. srpna.

Základní škola a mateřská škola logopedická Liberec by tak měla získat dotaci na opravu povrchu venkovního hřiště a běžecké dráhy ve výši 500 tis. Kč a dále dotaci na výměnu značně zastaralých oken v tělocvičně u hlavního objektu školy ve výši 1,6 mil. Kč. Více než 1 mil. Kč je navrhováno poskytnout Gymnáziu a Střední odborné škole pedagogické Liberec na opravu podlahy v tělocvičně. Starý, poškozený a z části nefunkční povrch bude nahrazen novým, navíc sníží hlučnost a to zejména ve vztahu ke třídám umístěným pod tělocvičnou. Uvedené akce budou realizovány ještě v letošním roce. „Díky prostředkům kraje budou žáci na obou školách mít opět kvalitní a bezpečná sportoviště,“ uvedl Marek Pieter, náměstek hejtmana pro ekonomiku, který obě školy v souvislosti s plánovanými opravami navštívil.

Z rozpočtu Libereckého kraje budou také poskytnuty finanční prostředky ve výši 380 tis. Kč na zastřešení bočního vstupu do objektu Vyšší odborné školy mezinárodního obchodu a Obchodní akademie v Jablonci nad Nisou z důvodu zajištění bezpečnosti žáků a chodců především  v zimním období.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky