Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sdružení Český ráj má další cenu

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 02. 2008 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:6146|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hejtman Libereckého kraje Petr Skokan se ve čtvrtek 14. února zúčastnil slavnostního zahájení již 17. ročníku středoevropského veletrhu cestovního ruchu Holiday World 2008 v Praze.

Navštívil samozřejmě mimo jiné i  stánky reprezentující  Liberecký kraj, včetně Českého ráje.

„Spolu s návštěvníky veletrhu jsem se zájmem sledoval například výrobu skleněných figurek a prohlédl si publikace, které představují zajímavá místa našeho kraje,“ řekl hejtman, který s hejtmanem Středočeského kraje Petrem Bendlem  prošel téměř celý veletrh.

Stejně jako v minulých letech organizačně zajišťovalo celou expozici severovýchodních Čech Sdružení Český ráj. Na společném stánku tak byli zástupci informačních center a další pozvaní hosté ze tří krajů – Libereckého, Královéhradeckého a Středočeského. Na jednom místě jste tak mohli získat přehled zajímavostí z Liberecka, Jablonecka, Českolipska, Mladoboleslavska, Jičínska, Jizerských hor, Českého ráje i Krkonoš.

 V obrovské konkurenci ostatních regionů si Sdružení český ráj odneslo druhé místo v jedné z vyhlašovaných kategorií cestovního ruchu. Cena byla udělena hlavním organizátorem veletrhu společností Incheba za neotřelý a originální propagační materiál „Za pověstmi Českého ráje“. Odborná porota udělení ceny zdůvodnila hlavně tím, že tady jde ještě o něco jiného než jen propagaci regionu. Putování za pověstmi je totiž poznávací hra, prázdninové dobrodružství pro rodiny s dětmi.

Kromě propagačních materiálů návštěvníci na společném stánku čtyř regionů severovýchodních Čech na ploše něco málo přesahující 100 metrů čtverečních mohli rýžovat české granáty, turnovské Družstvo umělecké výroby Granát tu mělo vystavenou kolekci originálních šperků, rodina Malých z Rovenska pod Troskami příchozím předváděla ruční broušení drahých kamenů, k vidění byla výroba skleněných figurek a ozdob, byla zde i ochutnávka tradičních lomnických sucharů a novopackého piva. V dobovém kostýmu se tu procházel vojevůdce Albrecht z Valdštejna, který jednak upozorňoval na probíhající úspěšnou výstavu v Praze a zval i na Valdštejnské slavnosti, které budou od 23. do 25. května v Jičíně.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky