Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sdružení obcí podporuje spolupráci s Libereckým krajem

Mgr. Matoušová Barbora

  • 28. 01. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6051|autor:Mgr. Matoušová Barbora|email:barbora.matousova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Sněm Sdružení obcí Libereckého kraje (SOLK), který se zpravidla koná jedenkrát ročně, se uskutečnil 24.ledna v sídle hejtmana. Kromě Petra Skokana se ho zúčastnila řada dalších hostů, mezi nimiž byli také členové Rady Libereckého kraje MUDr. Hana Králíčková, RNDr. Vít Příkaský, Mgr. Vladimír Richter a Jaromír Jech, výkonný místopředseda Svazu měst a obcí.

 

Sněmu se představil nový předseda Rady SOLK Martin Půta, který se zároveň zhostil řízení celého jednání. Ve svém úvodním slově zhodnotil uplynulý rok činnosti SOLK. Zvláště zdůraznil loňské doporučení sdružení, jež navrhlo obcím a městům připojit se k ústavní stížnosti ve věci nerovnoměrného rozdělování příspěvku na výkon státní správy pro obce. Dále připomněl některé kroky z projektové oblasti. „Sdružení obcí v loňském roce nezahálelo. Připravilo několik projektů, které budou podány v jednotlivých dotačních programech Strukturálních fondů EU. Současně se také v rámci projektu Partnerství pro Liberecký kraj spolupodílelo na realizaci aktivit vzdělávání. Zajistili jsme kurs Euromanažer a jeho následné poradenské činnosti v oblasti veřejné správy. Zájemci se také mohli zúčastnit twinningového programu, v rámci něhož proběhla stáž ve španělské Pamploně,“ uvedl předsedající.

 

Delegáti sněmu, poté co se seznámili se všemi oblastmi činnosti sdružení, schválili hospodaření SOLK za rok 2007. Rovněž se shodli na programu činnosti na rok 2008 a vzali na vědomí informaci o letošním rozpočtu.

 

Hejtman Petr Skokan připomněl přítomným aktuální dění v rámci celého Libereckého kraje, jeho kolegové z Rady kraje pak detailně problematiku svých resortů.

 

Závěrečná sněmovní debata nastolila podle Jaroslava Hanzlíka, ředitele kanceláře SOLK, mnoho cílů. „Především chceme nadále podporovat obce a města v získávání finančních prostředků z fondů EU, aktivně spolupracovat s Libereckým krajem a rozvíjet mezinárodní spolupráci. Naší prioritou je také zkvalitňování informovanosti a odborné přípravy zaměstnanců a představitelů obcí a měst a podpora rozvoje spolupráce mezi obcemi a městy.“

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky