Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Senioři ve Sloupu se baví v opravené konírně hraběte Kinského

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 05. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6465|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Šest lužek ve třech moderních pokojích s komplexním sociálním zařízením vzniklých z nevyužívaných nebytových prostor v pravém křídle zámku  dnes slavnostně otevřeli v Domově důchodců ve Sloupu v Čechách. Opravena byla i bývalá konírna hraběte Kinského, která nyní slouží jako společenská místnost pro klienty i zaměstnance. Rekordně rychle dokončená III. etapa rekonstrukce pravého předzámčí stála necelé 3 milióny korun z rozpočtu Libereckého kraje.

„Kromě lůžek pro seniory přibyly za tři měsíce prací i sesterny, kuchyňka a další prostory pro obslužný personál domova. Opravdovou chloubou celého areálu zámku  je teď konírna s kamennými oblouky. Součástí oddělení je také vybudované malé kadeřnictví“ uvedla Hana Králíčková, členka Rady LK pověřená vedením resortu sociálních věcí, bezpečnosti a národnostních menšin LK.

„Navíc přístup do  pokojů je stoprocentně bezbariérový, takže s lůžkem se může vyjet i s klienty až na zahradu,“ dodala.

Závěrečná část rekonstrukce se uskuteční v druhé polovině letošního roku, kdy kraj hodlá přestavět na obývací pokoje s 11 lůžky zbývající část nebytových prostor zámku.

„Díky skvělé spolupráci s naším zřizovatelem, kterým je Liberecký kraj, máme na závěrečnou rekonstrukci připraveno cca 7 milionů korun“  uvedl ředitel DD Zdeněk Vlk.

„Velice si cením toho, že ve spolupráci s ředitelem domova se nám podařilo přestavět  zastaralý zámek na moderní sociální zařízení s báječným standardem bydlení pro uživatele domova,“ doplnila Hana Králíčková.

V Domově důchodců ve Sloupu v Čechách žije 80 seniorů, o které se stará padesátka odborně vyškolených zaměstnanců.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky