Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Senioři z celého kraje se dobře bavili v Polevsku a diskutovali

16. 07. 2014

V rámci celodenní poznávací akce Svazu důchodců České republiky  - Krajské rady Liberec se 16. července setkal hejtman LK Martin Půta na besedě s účastníky výletu v sále restaurace Na křižovatce v Polevsku.

Diskuse, kterou moderovaly členky krajské rady SD ČR Bedřiška Klíchová a Marie Chlumská, se zúčastnili také starostka obce Martina Rašínová a předseda Svazku obcí Novoborska Jiří Vosecký.

Hejtman v krátkém úvodním slově zdůraznil, že si váží práce seniorů, neboť obvykle patří mezi nejaktivnější občany kraje a není jim jedno, co se kolem nich děje.

 

 V dotazech se senioři zajímali zejména o krajské sociální služby, vzdělávání seniorů a podobně.

„Pokud budete mít jakékoli dotazy, připomínky, nápady, obraťte se s nimi na svou předsedkyni nebo i přímo na mě. Určitě vašich zkušeností využijeme a otázky vám zodpovíme,“ řekl mimo jiné hejtman, který obdržel malý dárek v podobě perníku a také okusil koláč upečený členkami svazu v Polevsku.

„Jsme velmi rádi, že jsme mohli hejtmanovi sdělit naše názory. Navíc přislíbil, že naše důchodce bude kraj i nadále podporovat,“ poděkovala předsedkyně rady Bedřiška Klíchová po hodinové besedě.

Poté se ještě všichni pobavili při hudbě a občerstvení, a také si zatancovali.

Před tím dopoledne autobus plný důchodců, aktivních členů svazu, z Liberce, Jablonce n. N., Vratislavic n. N. Hrádku n. N., Nového Boru, Polevska a dalších míst navštívil Sloup v Čechách, kde si účastníci zájezdu prohlédli při komentované prohlídce skalní hrad.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588