Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Setkání k ekovýchově v mateřských školách se blíží

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 03. 2008 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:6241|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Již páté setkání mateřských škol, které se zabývají ekologickou výchovou, proběhne od 5. do. 6. května v Ekocentru v Oldřichově v Hájích. Konference probíhá v rámci projektu Libereckého kraje Mrkvička a bude poprvé dvoudenní. Pořadatelé se tím snaží vyjít vstříc častému požadavku účastníků - dostatečného prostoru pro praktické příspěvky. 

„Cílem projektu Mrkvička, který koordinujeme od roku 2004, je rozvoj předškolní ekologické výchovy. Zapojit se do něj mohou mateřské školy i jiné organizace, které se na území Libereckého kraje věnují ekologické výchově nejmenších dětí,“ řekl náměstek hejtmana Radim Zika.

„Vyvrcholením aktivit je každý rok krajská konference. Hlavním tématem té letošní je Prostředí mateřské školy podnětné pro ekologickou výchovu. Na programu budou především příspěvky s náměty z praxe mateřských škol,“ doplnil Zika.

Prostřednictvím sítě Mrkvička dostávají mateřské školy informace o nových publikacích, pomůckách či možnostech vzdělávání pedagogů. Koordinátoři pravidelně připravují vzdělávací akce. Letos proběhne například praktický seminář o využití školních zahrad pro ekologickou výchovu či cyklus seminářů Respektovat a být respektován, jehož cílem je výchova k odpovědnosti. Mateřské školy získávají zdarma řadu publikací a metodických materiálů.

Důležité je seznamování s nabídkou středisek ekologické výchovy (ty se pravidelně prezentují právě na krajských konferencích), s možnostmi na výlet či s prací mateřských škol, kde ekologická výchova již funguje.

Samotné členství v projektu je bezplatné, stejně tak je pro členy sítě zdarma i letošní konference. Na dlouhodobém projektu Liberecký kraj úzce spolupracuje se svou příspěvkovou organizací Střediskem ekologické výchovy Libereckého kraje. 

A jak se na konferenci přihlásit či se do projektu Mrkvička zapojit? Vše naleznete na  www.strevlik.cz, pod odkazem MRKVIČKA nebo u Ing. Terezy Bezděkové, Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje, příspěvková organizace, tel.: 482 360 011, e-mail: tereza.bezdekova@strevlik.cz. Uzávěrka přihlášek na konferenci je 31. března.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky