Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Setkání Zdravých měst se koná na kraji

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 02. 2015 15:58
  • Rozvoj

Sdílet článek

Setkání osmi krajů k programu Zdravý kraj a místní Agendy 21 se uskuteční 12. Února od 10 hodin v sídle Krajského úřadu LK, U Jezu, v Liberci (zasedací místnost č. 326, 3. patro).

Akce je určena podle krajské radní Ivany Hujerové zástupcům Zdravých krajů - koordinátorům, politikům a dalším spolupracujícím osobám, případně zvaným partnerským institucím a zástupcům dalších krajů.

„Cílem je sdílet osvědčené postupy udržitelného rozvoje a inspirace a diskutovat nad vzájemnou spoluprací a nad spoluprací s obcemi, mikroregiony a městy. Na setkání byli pozváni zástupci krajů: Vysočina, Jihomoravský, Moravskoslezský, Plzeňský, Ústecký, Středočeský a Hlavní město Praha,“ uvedla radní, která má regionální rozvoj ve svém resortu.

 „Těší mne, že se Liberecký kraj mohl stát hostitelem pro toto setkání. Vážím si všech samospráv, které se rozhodly následovat principy rozvoje regionu v souladu s potřebami nejširší veřejnosti a s možnostmi stavu životního prostřední – tedy jak se „odborně říká“, preferují udržitelný rozvoj,“ doplnila.

Národní síť Zdravých měst ČR:  Jedná se o asociaci aktivních místních samospráv, které se programově hlásí k principům udržitelného rozvoje, zapojují veřejnost do rozhodování a podporují zdravý životní styl svých obyvatel. V souhrnu lze říci, že Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet město (obec, region) jako kvalitní, zdravé, příjemné a udržitelné místo pro život, na základě dohody s místními obyvateli. Národní síť Zdravých měst ČR existuje již 20 let a nyní ji tvoří více než 100 měst, obcí, mikroregionů a krajů.  Principem je spolupráce úřadů, volených zástupců, neziskového i komerčního sektoru.

„Abychom podpořili lokální akcent setkání, připravíme hostům ochutnávku našich regionálních farmářů a potravinářů,“ prozradila Ivana Ptáčková, koordinátorka programu za Liberecký kraj.

Viz také pozvánka
 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky