Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Shromáždění delegátů OSH Česká Lípa zvolilo nového starostu hasičů

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 03. 2015 17:40

Sdílet článek

Okresní shromáždění dobrovolných hasičů Českolipska se konalo v neděli 22. března ve Sloupu v Čechách.

Jak konstatovala odstupující starostka OSH v České Lípě Miroslava Havelková, okres má v rámci Libereckého kraje nejmenší počet členů, což je 1 248 hasičů. Dobých výsledků dosahují v oblasti práce s mladými hasiči, kteří se prosazují kromě soutěží např. v propagaci Ligy proti rakovině. Českolipsko je jedním z prvních okresů v republice, ve kterém se před několika lety začínalo pracovat s tzv. přípravkami, což jsou předškolní hasiči. Jednání navštívil hejtman Libereckého kraje Martin Půta, plk. Mgr. Jan Málek mjr. Mgr. Ladislav Vakula , senátor Jiří Vosecký a další hosté.

Hejtman poděkoval za nezastupitelnou práci dobrovolných hasičů  a  zdůraznil jejich přínos zejména pro výchovu mládeže a pestré spektrum aktivit pro občany. Připomněl rovněž, že kraj přispěje na činnost jednotek částkou 15 miliónů korun ročně.

V poznámce senátora Jiřího Voseckého zazněly nové podněty pro činnost mládeže, informace o připravovaném Fondu malých projektů Česko – Sasko a programu CÍL 3.

Plk. Jan Málek, ředitel HZS Česká Lípa, kladně ohodnotil práci s dobrovolnými jednotkami, starosta OSH v Liberci JUDr. Vladimír Maxa hovořil o nutnosti dobré komunikace odborných rad mládeže, prevence, velitelů a dalších s jednotlivými sbory.

Novým starostou SH v České Lípě byl zvolen Josef Kreif, starosta SDH v České Lípě, který je zkušeným funkcionářem a organizátorem.

 Věra Nutilová

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky