Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Školy dostaly od kraje výtvarné potřeby

06. 02. 2008
[id:6106|autor:Mgr. Matoušová Barbora|email:barbora.matousova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Sadou výtvarných potřeb v celkové hodnotě 52 tisíc Kč byli obdarováni ve středu 6.února v sídle Libereckého kraje zástupci 37 základních a mateřských škol, které se zúčastnily soutěže v malování obrázků pro krajský kalendář 2008. Nejen jim, ale i dalším 54 školám, jejichž žáci zaslali svoje kresby, poděkovali hejtman Libereckého kraje Petr Skokan a členové rady kraje Karel Dolejší, Petr Doležal, Antonín Schäffer a Vít Příkaský.

 

„Nebylo jednoduché vybrat z takového množství obrázků ty nejlepší, neboť každý z nich měl svoje kouzlo,“ připomněl Petr Skokan. Do soutěže bylo totiž přihlášeno více než 970 kreseb, z nichž Rada Libereckého kraje vybrala 12 obrázků do nástěnného kalendáře a 52 do stolního. Na 500 kreseb si zástupci škol mohli během slavnostního poděkování také prohlédnout. „Musím přiznat, že výsledek spolupráce kraje a škol předčil naše očekávání. Kalendáře mají nápad, nepostrádají vtip a hlavně z nich vystupuje čisté dětské vidění okolního světa, Libereckého kraje. Rovněž bych rád zdůraznil, že tento projekt, se kterým přišla firma STAP DESIGN s.r.o., má jen kladné ohlasy,“ dodal hejtman.

 

Podle ředitele ZŠ Liberec, Lesní Jiřího Dvořáka přispěl Liberecký kraj vyhlášením této soutěže k pozitivnímu vztahu dětí vůči jejich regionu: „Dětem se maluje dobře to, co důvěrně znají a co je obklopuje. Snažíme se je vést k tomu, aby měly kladný vztah k místu, v němž žijí. A kalendáře nám v tom pomohly.“

 

Spolupráce Libereckého kraje se školami není ojedinělá. Radní Petr Doležal, který má resort školství na starosti, připomněl, že se naopak kraj snaží školy v dobrém slova smyslu využívat: „Se školami se podílíme na různých akcích ve větší míře. Hodně nám pomáhají umělecké školy, které často zajišťují doprovodný program či výrobu dárků. Vlastní kreativitu pak mohou v současnosti předvést při návrhu loga 10. Evropského zimního olympijského festivalu mládeže.“  V souladu s touto myšlenkou se hudebního doprovodného programu zhostili žáci ZUŠ Liberec pod taktovkou ředitele Tomáše Kolafy.

Mgr. Matoušová Barbora
barbora.matousova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 327