Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Složili slavnostní slib studenta záchranáře

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 10. 2015 15:24

Sdílet článek

Studenti prvního ročníku oboru záchranářství a bezpečnost obyvatel Středního odborného učiliště nábytkářského a Střední odborné školy v Liberci-Kateřinkách složili v pátek 2. října slavnostní slib studenta záchranáře.

Hostitelem tohoto pátečního slavnostního dne byl již potřetí v řadě velitel pluku radiační, chemické a biologické ochrany plukovník Radek Černý. Své studenty přišli do nadcházejícího studia povzbudit jejich rodiče, ředitel školy Václav Tichý, dále vedoucí oddělení krizového řízení Libereckého kraje Rudolf Broulík, vrchní rada a zastupující ředitel Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje plukovník Zdeněk Borovička a také ředitel liberecké městské policie Ladislav Krajčík.

Po projevech vzácných hostů předstoupil zástupce studentů a přednesl text slibu studenta záchranáře, ke kterému se ostatní připojili hlasitým zvoláním slibu a vlastnoručním podpisem.

Slib je podle klasické definice „svobodné a uvážené zavázání se“. Schopnost slíbit někomu něco ukazuje na důstojnost slibujícího, jeho osobní svobodnou a velkorysou volbu. Slibující na sebe přijímá odpovědnost, která je projevem dospělosti a charakteru.

Závěrem tohoto slavnostního aktu podepsali ředitel školy s velitelem pluku memorandum o vzájemné spolupráci v oblastech vzdělávání a výcviku studentů. Doposud liberečtí vojáci učili studenty dovednostem, které souvisí s vojenským povoláním a v profesi záchranáře se mohou hodit.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky